Alertă meteo în România, când revin ninsorile. Schimbare bruscă a vremii, avertisment teribil făcut de şefa ANM

Alertă meteo în România, când revin ninsorile. Temperaturile vor rămâne relativ ridicate în unele regiuni, dar precipitațiile deja și-au făcut apariția în vest și sud-vest, extinzându-se în alte zone ale țării.

Vor fi ploi în Banat, Crișana, Transilvania, nord-vestul Moldovei și în zonele montane, cu cantități de 20-30 l/mp și izolat peste 40 l/mp. În zonele montane înalte se vor înregistra și precipitații mixte, sub formă de lapoviță și ninsoare.

Pentru ziua de marţi se așteaptă o răcire accentuată în vest, nord și centru, iar maximele termice nu vor depăși 7-8°C în aceste zone. În sud și sud-est, temperaturile vor fi mai ridicate, între 4 și 15°C. Totuși, chiar și în aceste condiții, fenomenele de iarnă se vor manifesta în jumătatea nordică a țării.

Avertizările meteo sunt valabile până miercuri dimineața, cu precipitații în toată țara și intensificări ale vântului, cu rafale de 60-80 km/h, în special în zonele montane înalte.

„Mâine, răcirea va fi mai accentuată în partea de vest, nord și centru, unde maximele nu vor mai depăși 7…8 °C, în timp ce în sud și în sud-est este posibil să mai consemnam valori de 4 până la 15 °C, inclusiv în Capitală, o maximă de 13 °C. Și chiar dacă, în condițiile în care, pe parcursul întregii săptămâni, vorbim de un ecart la nivelul valorilor maxime de la 3 până la 10…12 °, acestea caracterizează, în special în partea de sud, o vreme caldă, pentru că deja în jumătatea nordică vom vorbi despre fenomene specifice de iarnă, așa cum arată și mesajele de alertă și informare meteorologică valabile până miercuri la 10:00, interval în care vorbim despre precipitații în toată țara, cantități de apă de 20-30 l/mp, izolat peste 40 l/mp. La munte, în special în noaptea de marți spre miercuri, dar și în zonele mai joase de relief din Moldova și Transilvania, posibil precipitații mixte. Vorbim și de intensificări la rafală ale vântului, de 60-80 km/h, mai ales în zona montană înaltă”, a spus Elena Mateescu, şefa ANM, la Antena 3.

Aceste informații evidențiază o schimbare bruscă și semnificativă a condițiilor meteorologice în România, fiind important ca cetățenii să fie pregătiți pentru aceste fenomene și să acționeze în consecință pentru a-și proteja bunurile și siguranța personală.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *