Alexei Navalnîi, înmormântat în secret sau într-o colonie penală. Mama lui trebuie să aleagă între cele două opțiuni date de autoritățile ruse

de două zile de la momentul în care se stabilește cauza morții”,  a mai scris purtătoarea de cuvânt.

Deși autoritățile ruse i-au impus două variante clare, Liudmila Navalnaia nu renunță, cerându-le, în continuare, „să permită ca înmormântarea și slujba de comemorare să se desfășoare în conformitate cu obiceiurile” . 

Mama lui Aexei Navalnîi le cere autorităților ruse trupul fiului ei, pentru a-l înmormânta conform obiceiurilor.

Răspunsul autorităților la solicitarea mamei lui Alexei Navalnîi, Liudmila Navalnaia, a fost unul foarte dur, dându-i două variante din care să aleagă, însă niciuna nu o mulțumește pe mama îndurerată.

Ce condiții îi impun autoritățile Liudmilei Navalnaia 

Cel mai îndârjit opozant al lui Vladimir Putin a murit vineri, pe 16 februarie într-o închisoare de maximă securitate din Siberia, iar, acum, mama lui dorește să i se dea trupul neînsuflețit al bărbatului, ca să-l înmormânteze.

Femeia este atât de disperată încât i-a solicitat acest lucru chiar președintelui rus.

„Deja e a cincea zi și nu pot să îl văd. Mie nu îmi dau corpul lui și nici nu îmi zic unde se află el. Mă adresez dumneavoastră, Vladimir Putin. Soluționarea acestei întrebări depinde doar de dumneavoastră. Lăsați-mă, în sfârșit, să-mi văd fiul! Cer ca imediat să mi se dea corpul lui Alexei să îl pot îngropa omenește ”, a

transmis Liudmila Navalnaia, printr-un clip postat pe rețelele sociale.

În urma acestor declarații, autoritățile au încercat să negocieze cu mama lui Navalnîi, dându-i de ales între: organizarea unei înmormântări secrete, în termen de 3 ore, sau înmormântarea opozantului într-o colonie penală.

Liudmila Navalnaia nu cedează presiunilor

Însă Liudmila Navalnaia refuză aceste variante, argumentând că are dreptul să-și înmormânteze fiul după cum își dorește. Acest mesaj a fost transmis prin intermediul purtătoarei de cuvânt a lui Navalnîi.

„Nu au autoritatea de a decide cum și unde să-și îngroape fiul”,

a scris Kira Yarmysh într-o postare publicată pe platforma X.

De asemenea, aceasta a adus în prim-plan faptul că, potrivit prevederilor legale, cadavrul bărbatului trebuie să fie predat familiei în nu mai mult de două zile după ce se află circumstanțele în care a survenit decesul.

„Ea cere respectarea legii, care îi obligă pe anchetatori să predea cadavrul în termen de două zile de la momentul în care se stabilește cauza morții”,  a mai scris purtătoarea de cuvânt.

Deși autoritățile ruse i-au impus două variante clare, Liudmila Navalnaia nu renunță, cerându-le, în continuare, „să permită ca înmormântarea și slujba de comemorare să se desfășoare în conformitate cu obiceiurile” . 

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *