ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente –

ANM a actualizat marţi, 19 martie 2024, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

„Vremea se răceşte la început de săptămână în majoritatea regiunilor, astfel cã valorile termice se vor apropia de normele climatologice specifice acestei date. Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua în jumãtatea de nord-est a ţãrii şi pe spaţii mici în rest.

La munte vor predomina ninsorile, iar pe arii restrânse, mai ales în centru şi est, vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat în sud-vest şi în zonele de munte, unde va accentua senzația de frig. În regiunile montane se va depune un strat nou de zăpadă, iar la peste 1800 metri se va menține riscul însemnat pentru declanșarea avalanșelor”, au explicat specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Vremea 19 – 25 martie 2024

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi ușor mai ridicate. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 25 martie  – 1 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane

Vremea 1 – 8 aprilie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

Prognoza meteo 8 – 15 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea 19 martie în ţară

Vremea va continua sã se rãceascã în cea mai mare parte a ţãrii, astfel valorile de temperaturã se vor situa local sub normalul climatologic al datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade, uşor mai ridicate, pânã în jurul a 13 grade, în extremitatea de sud-vest.

Cerul va fi variabil în regiunile vestice, dar va avea înnorãri în restul teritoriului; vor fi mai ales ploi în Dobrogea, local în Muntenia şi în Oltenia (trecãtor lapoviţã în zona subcarpaticã a acestor regiuni), precipitaţii mixte pe alocuri în nordul Moldovei, izolat în Transilvania şi în Maramureş, iar la munte ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, dar local şi temporar şi în zonele joase. Dimineaţa, izolat se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo pentru Bucureşti

Vremea se va rãci semnificativ, astfel cã valorile termice se vor situa sub normele perioadei. Cerul va avea înnorãri şi trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul a 6 grade.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *