Anunț major pentru toți clienții DIGI. Din luna mai RCS&RDS dispare
Ce nume va avea Digi RCS&RDS
Al doilea mare jucător pe piața locală de telecomunicații, cu o activitate începută în anul 1994, RCS&RDS va deveni Digi România. Schimbarea denumirii va fi discutată în prima decadă a lunii mai.
Simplificarea numele nu poate fi decât o metodă excelentă de a promova compania sub o formă unitară în toate ţările în care aceasta este prezentă.
RCS & RDS este, în prezent, un nume pe care mulți l-au uitat, Digi fiind numele pe care, deja, îl folosesc abonații. Primele discuţii oficiale pe tema schimbării numelui ar putea avea loc în luna mai, propunerea noului nume fiind de Digi România.
De unde provine RCS & RDS
Denumirea de RCS&RDS reprezintă o fuziune realizată în anul 2005 între companiile Romanian Cable Systems (RCS) şi Romania Data Systems (RDS).
Conform listafirme.ro, RCS & RDS SA a obţinut în 2022 o cifră de afaceri de 4.8 miliarde de lei şi un profit net de 1.3 miliarde de lei. La acelaşi bilanţ, compania avea 10.468 angajaţi şi datorii de 8.3 miliarde de lei.
O parte din rețeaua de fibră optică se vinde
Grupul Digi Communications N.V. a informat, în urmă cu câteva zile, că o parte din reţeaua sa de fibră optică din Spania va fi vândută.
„Tranzacţia este supusă unor condiţii pentru finalizare, precum autorizarea necesară pentru investiţiile străine directe şi aprobarea privind controlul concentrărilor economice”, a explicat directorul general de la Digi Communications N.V., Serghei Bulgac, potrivit unui comunicat de presă.
Se pare că operatorul cu sediul la Bucureşti a încheiat un contract de vânzare a unei reţele de fibră optică de acces la domiliciu(„FTTH”) care acoperă aproximativ 4,25 milioane de locuinţe.
Prețul tranzației, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori, este de 750 mil. euro
„Societatea informează piaţa că în data de 4 aprilie 2024, Digi Spania a încheiat un contract cu Sota Investments Spain OpCo, S.L.U., o societate controlată de un consorţiu format din Macquarie Capital, abrdn şi Arjun Infrastructure Partners, investitori internaţionali specializaţi în infrastructură, pentru vânzarea unei reţele FTTH în 12 provincii din Spania din următoarele regiuni: Madrid, Segovia, Avila, Castilla-La Mancha, Comunidad Valenciana şi Murcia („Reţeaua”), pentru un preţ de până la 750.000.000 EUR”, se arată în raportul publicat recent.