Anunț pentru pensionari! Pe ce dată vor primi banii în luna martie

Anunț important pentru pensionarii din România! Iată pe ce dată vor primi vârstnicii banii în luna martie. De ce există posibilitatea de a întârzia plata. Cele mai noi informații.

Cu doar câteva zile înainte de data programată pentru plata din luna martie, Casa Națională de Pensii Publice aduce la cunoștința că există o ușoară modificare în calendarul de distribuire a acestora.

Când vor primi pensionarii bani în luna martie

Pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din țară, alegerea între cardul bancar și serviciile poștale a generat o diversitate în modalitatea de primire a pensiilor.

Jumătate dintre aceștia au optat pentru varianta tradițională, primind pensia direct de la poștaș. De obicei, aceasta se întâmplă începând cu data de 2 a fiecărei luni.

Cu toate acestea, în martie, situația devine specială din cauza calendarului zilelor de 2 și 3 martie. Pensionarii care aleg să primească pensia prin poștă vor experimenta o mică întârziere.

Astfel, pensiile care ar fi trebuit să ajungă pe data de 2 martie vor fi livrate de poștaș pe data de 4 martie, luni, cu o ușoară întârziere de câteva zile. Este esențial ca pensionarii să fie informați cu privire la această modificare pentru a evita neplăcerile și a-și planifica corespunzător cheltuielile lunare.

De asemenea, este important de menționat că, în cazul în care pensionarii nu se află acasă în momentul în care poștașul încearcă să livreze pensia, aceasta va fi reținută timp de 2 zile la oficiul poștal local. Dacă beneficiarul nu se prezintă în acest interval pentru a o ridica, suma va fi returnată la Casa de Pensii.

Ce trebuie să știe pensionarii care vor să primească banii pe card

În ceea ce privește cealaltă opțiune, pensionarii care au ales să primească pensia prin intermediul cardului bancar vor beneficia de suma cu o ușoară întârziere în luna martie. Aceștia vor primi banii în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Casa de Pensii reamintește că pensiile se plătesc în intervalul 1 – 15 ale lunii, direct la domiciliul beneficiarilor pentru cei care optează pentru livrarea prin poștă.

În ceea ce privește drepturile, acestea se acordă de la data programată, cu excepția pensiilor anticipate și a celor anticipate parțiale, care se plătesc de la data încetării calității de asigurat.

De asemenea, este important să menționăm că, începând cu 1 ianuarie 2024, pensia medie și punctul de pensie au crescut cu un procent semnificativ de 13,8%, aducând beneficii suplimentare pentru pensionarii din întreaga țară.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *