Astăzi ar fi trăit…”. Raportul IML în cazul Alexandrei, tânăra însărcinată care a murit la spitalul din Botoșani. Cum putea fi salvată

În urma unei investigații îndelungate și a unui raport detaliat emis de Institutul de Medicină Legală, au ieșit la iveală detalii șocante în cazul morții Alexandrei Ivanov, o tânără de 25 de ani însărcinată în 3 luni, care a pierit la Spitalul din Botoșani. Raportul susține că femeia ar fi putut fi salvată printr-o intervenție medicală simplă.

La 6 luni de la tragicul deces al Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani însărcinată în 3 luni, care a murit după 7 ore de agonie în Maternitatea Botoșani, un raport devastator al Institutului de Medicină Legală aruncă lumină asupra neglijențelor care au condus la pierderea vieții sale.

Cum putea fi salvată Alexandra, tânăra însărcinată care a murit la spitalul din Botoșani

Potrivit autopsiei, Alexandra Ivanov ar fi putut fi salvată printr-un procedeu banal: chiuretajul și tratamentul cu antibiotice.

Concluziile raportului IML arată că starea septică generală și decesul tinerei au fost rezultatul proceselor de putrefacție intra-uterină, cauzate de o sarcină oprită în evoluție.

Corespondența între Poliție și Spital dezvăluie că Alexandrei Ivanov nu i s-au făcut analizele bacteriologice, iar explicațiile sunt uluitoare. Laboratoarele susțin că nu au primit probele, asistentele spun că „nu s-a reușit recoltarea până la deces”, iar medicul de gardă se apără afirmând că ar fi dat indicație. Aceste neclarități indică un lanț de erori și incompetențe care au dus la pierderea crucială de timp în salvarea tinerei.

„Concluzia generală este că raportul de necropsie susține teza inițială (…) respectiv de sarcină oprită în evoluție de 48-96 ore lipsită de intervenție, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj, cu rezultatul de trombembolism pulmonar și edem pulmonar care au condus la decesul pacientei. (…) Probabil că, dacă s-ar fi luat măsura evacuării de urgență a produsului de concepție (n. red. făt) și tratamentul antibiotic multimodal, astăzi ar fi trăit”, a declarat un specialist, care a analizat rezultatele autopsiei”, potrivit reporteris.ro

Ce a dezvăluit un medic

Un medic, sub protecția anonimatului, a explicat că atunci când Alexandra Ivanov a fost adusă cu salvarea, era conștientă, iar o ecografie ar fi arătat că fătul a murit, devenind o sursă potențial toxică în corpul său.

„Când a fost adusă cu Salvarea, ea era conștientă. Îi faci o ecografie, cordul e oprit, este clar că fătul a murit. Asta deja este o problemă pentru gravidă. Este potențial toxic. Fătul devine o bombă cu ceas în corpul femeii, că nu știi de când e acolo. Obligatoriu îi faci o hemoleucograma (un test de sânge complet) și vezi dacă e o stare sepsis (prezența bacteriilor în sânge) care poate duce la șocul septic, adică ultima formă după care urmează decesul”, a declarat, sub protecția anonimatului, un medic, conform sursei citate mai sus.

Mai departe, chiuretajul și tratamentul cu antibiotice ar fi reprezentat continuarea firescă a protocolului standard în astfel de cazuri.

Familia Alexandrei Ivanov cere dreptate și investigații amănunțite pentru a aduce la lumină toate circumstanțele care au condus la pierderea vieții tinerei însărcinate.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *