Avertizare meteo: schimbări radicale de vreme! Şoc termic cu diferenţe uriaşe de temperatură în România

Avertizare meteo: schimbări radicale de vreme! Potrivit prognozei meteorologice publicate de ANM, temperaturile maxime vor atinge valori neobișnuit de înalte, cu cele mai scăzute temperaturi stabilite în jurul valorii de 6 grade Celsius.

În timpul nopții, temperaturile minime vor fi mult mai ridicate decât în mod obișnuit, variind între -1 și 7 grade Celsius, cu temperaturi mai calde în sudul țării.

Prognoza meteorologică prevede că vremea va deveni deosebit de caldă în toate regiunile, cu cerul acoperit de nori și ploi extinse în regiunile intracarpatice, iar în restul țării pe arii mai restrânse. La munte, se așteaptă precipitații mixte, cu cantități moderate.

Vântul va avea intensificări semnificative în cea mai mare parte a țării, cu rafale mai puternice în zonele montane și local în centrul, sudul și nord-estul teritoriului.

„Vremea va fi deosebit de caldă în toate regiunile. Cerul va avea înnorãri şi va ploua pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice şi pe spaţii mai restrânse în rest. La munte vor fi precipitaţii mixte – moderate cantitativ.

Vântul va avea intensificări susţinute în cea mai mare parte a ţării, cu rafale mai intense la munte, dar local şi în centrul, sudul şi nord-estul teritoriului”, arată prognoza meteo publicată de ANM.

Așadar, se anunță o perioadă de schimbare bruscă a condițiilor meteorologice, cu diferențe notabile între temperaturile de zi și cele de noapte. Este recomandat ca publicul să fie conștient și să se pregătească corespunzător pentru aceste variabilități termice.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *