Calendar ortodox 19 aprilie 2024. Este praznuit videcatorul sufletelor greu incercate, facatorul de minuni 

Pe data de 19 aprilie, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Cuvios Ioan Paleolavritul. Pentru ca si-a inchinat toata viata in numele iubirii de Hristos, Dumnezeu i-a daruit abilitatea de a face minuni.

Calendar ortodox 19 aprilie 2024.

Cine a fost Sfantul Cuvios Ioan Paleolavritul

Sfantul Cuvios Ioan a fost monah in Lavra Veche a lui Hariton cel Mare din Palestina, numita si Pesterile cele Vechi, potrivit crestinortodox.ro. In acest loc s-a nevoit pana la sfarsitul vietii, petrecand in rugaciune si priveghere, si cugetand pururea la ceasul mortii.

In acest locas monahal el s-a invrednicit de harul preotiei. Cuviosul Ioan a trecut la cele vesnice in secolul al 8-lea.

Deoarece s-a nevoit cea mai mare parte a vietii sale in acea pestera veche, slujind in biserica, a fost numit si Paleolavritul sau „al pesterii celei vechi”.

Din tinerete intarindu-te cu nadejdea cea catre Dumnezeu, ai alergat catre Bunul Dumnezeu, Preafericite Ioan, nevoindu-te cu infranarile cele mai alese ale calugariei.

Fiind plin de dar bogat si purtator de lumina, salasluindu-te in locuri cinstite, cinstit ai petrecut, ducand suirile catre faptele cele bune, fericite.

Fiind indreptat cu taria Duhului, ai alergat la gradina purtatorului de Dumnezeu Hariton, intru care petrecand, ai fost lucrator de cele sfinte.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Instrainandu-ti cugetul tau de cele pamantesti, preacuvioase, pe acesta l-ai pironit intru bunatatile cele ceresti, parinte Ioan si ai dobandit de acolo Lumina Cea Prealuminoasa.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei).

Din tine Preacurata, de Dumnezeu Daruita S-a aratat noua Soarele dreptatii Hristos si cu Lumina a luminat pe cei ce sedeau din inceput intru taria intunericului.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *