Calendar plată alocaţii 2024. Când intră banii pentru copii, de când vor lua o sumă mai mare –

Așa cum anunțau guvernanții, la final de decembrie, din ianuarie au intrat în vigoare noile majorări ale sumelor pentru alocații. În același timp, a fost stabilit și un nou calendar de plată pentru alocaţii în 2024. Citește mai departe și află când intră banii pentru copii, și de când vor lua o sumă mai mare.

În același timp, la nivelul Ministerului Muncii s-a stabilit și un nou calendar de plată pentru alocaţii în 2024. Marcel Ciolacu senna în decembrie recalcularea sumelor, acestea fiind indexate cu rata inflației din 2023, cifra rămânând la procentul de 13,8. Așadar, în acest an alocațiile vor avea o majorare de 13,8 procente, noile sume fiind acordate la aproximativ 3,6 milioane de copii și tineri care beneficiază de ajutoarele sociale, sub forma acstor alocații de stat.

„3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, declara, recent, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Cu cât cresc alocațiile în 2024

Așa cum precizam, calculul noilor sume se va face cu rata inflației pe anul trecut, aceasta fiind de 13,8%. Dacă ar fi să facem un calcul minim, vom costata că , de exeplu, un copil de până la 2 ani, va primi o alocație majorată cu cel puțin 88 de lei, practic ajungând la aproape 720 de lei.

De cealaltă parte, un tânăr de 18 ani va primi o alocație majorată cu cel mult 36 de lei, astel că va prim 292 de lei. În baza noului ordin, sumele majorate vor intra pe cardurile celor mici din data de 8 februarie, mai precziează același ministru al Muncii, sumele fiind distribuite către toate agențiile județene.

În baza protocoalelor semnate cu Poșta Română, Ministerul Muncii va trimite banii, fie cu ajutorul agenților poștali, fie direct pe carduri sau într-un cont bancar, pe numele beneficiarilor. În luna februarie, conform calendarului, banii vor fi transferați pe 8 și 9 ale lunii. Iată mai departe care este calendarul până la finalul anului:

Martie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 martie
prilie 2024. Alocatia se vireaza in data de 10 aprilie, prima zi lucrătoare fiind pe 8 aprilie.
Mai 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 mai.
Iunie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 iunie.
Iulie 2024. Alocatia se vireaza in data de 10 iulie, prima zi lucrătoare fiind pe 8 iulie.
August 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 august.
Septembrie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 septembrie.
Octombrie 2024. Alocatia se vireaza in data de 9 octombrie, prima zi lucrătoare fiind pe 8 octombrie.
Noiembrie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 noiembrie.
Decembrie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 decembrie.
Află de aici: Cu cât cresc alocaţiile de la 1 ianuarie 2024. Informaţia pe care orice părinte trebuie să o afle

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *