Când se cultivă cartofii, de fapt. Detaliul la care trebuie să fii atent –

O recoltă de cartofi așa cum nu ați mai avut se poate obține în anumite condiții. Odată cu sosirea primăverii, gospodarii se pregătesc pentru o perioadă aglomerată.

Este momentul în care se cultivă majoritatea legumelor destinate verii sau toamnei. Cei mai pricepuți grădinari dispun de un calendar bine stabilit și cunosc cu exactitate când este momentul optim pentru a planta fiecare legumă în parte.

În România, consumul de cartofi este printre cele mai ridicate din lume. Pentru a se bucura de cartofi de calitate pe tot parcursul anului, gospodarii încep cultivarea lor din timp. Cei care nu au solarii și se bazează pe grădini mai simple așteaptă momentul propice pentru a trece la semănatul cartofilor.

Pentru a obține o recoltă generoasă în toamnă, gospodarii trebuie să țină cont de anumite aspecte atunci când se aventurează în grădină. Chiar dacă temperaturile de primăvară se simt deja, acest lucru nu înseamnă că este momentul optim pentru a planta toate legumele.

Pe lângă momentul potrivit pentru plantarea legumelor, tehnicile corecte de cultivare sunt la fel de importante. De multe ori, câteva greșeli minore pot compromite întreaga cultură de toamnă.

Tuberculii de cartofi trebuie verificați să fie sănătoși

În ceea ce privește cartofii, gospodarii trebuie să acorde atenție unor detalii importante. Pentru a obține culturi bogate, solul trebuie pregătit corespunzător. După finalizarea acestui pas, pot trece la selectarea celor mai sănătoși tuberculi de cartofi.

Înainte de a fi plantați în sol, tuberculii de cartofi trebuie să treacă printr-un proces de pregătire. Este esențial să fie păstrați într-o cameră cu temperaturi cuprinse între 15 și 17 grade Celsius, apoi pot fi expuși la lumină. Lumina este esențială pentru stimularea lor și accelerează procesul de germinare.

Cartofii pot fi cultivați atât în primăvară, cât și în toamnă.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *