Când se dau pensiile de Paște, în luna mai. Anunțul șefului Casei de Pensii pentru milioane de pensionari

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a anunțat când se dau pensiile de Paște, în luna mai. Precizările pentru pensionari vin în contextul în care bugetarii au o minivacanță de 1 Mai și Paște.

În România, din cei aproximativ 5.000.000 de pensionari, mai mult de jumătate aleg să își primească pensiile prin intermediul poștașilor în prima parte a lunii, în timp ce cealaltă jumătate optează pentru cardurile bancare, primind banii între 12 și 15 ale fiecărei luni.

Astfel, conform contractului dintre Poșta Română și Casa Națională de Pensii, poștașii trebuie să ducă pensionarilor între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni. În acest an, din cauza sărbătorii de 1 Mai, lucrurile se complică.

Angajații din România beneficiază de zi liberă în data de 1 mai, precum și în a doua zi de Paște. Prin urmare, nu se va lucra începând cu data de 1 mai până pe data de 7 mai, inclusiv.

Șeful Casei de Pensii Publice vine cu clarificări cu privire la programul de lucru al poștașilor responsabili de distribuirea pensiilor. Conform explicațiilor lui Daniel Baciu, poștașii vor fi activi pe data de 2 mai, astfel încât pensiile distribuite prin intermediul lor vor începe să ajungă la beneficiari încă de vineri.

Baciu a explicat că poștașii care vor fi în serviciu pe data de 2 mai vor fi compensați cu o zi liberă ulterior, conform Rtv.net.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *