Care este adevarul despre blestemul nucului si ce se spune despre cel care planteaza un nuc in curte

Cu privire la acest arbore impunator circula tot felul de mituri si superstitii. Cu siguranta, in cazul unora dintre ele exista un sambure de adevar.

Insa dincolo de toate acestea, frunzele si fructele nucului sunt folosite in industria alimentara sau in cea cosmetica si farmaceutica deoarece au beneficii recunoscute asupra organismului. Iar lemnul are mare cautare pentru colectionarii de piese de mobilier unicat.

Cu privire la „blestemul nucului”, in traditia populara, plantarea acestui copac are loc in curtea unui gospodar care doreste sa marcheze un eveniment important, cum ar fi venirea pe lume a unui nou nascut.

Exista insa numeroase superstitii care spun ca nu este bine sa plantam nuci, intrucat atunci cand grosimea trunchiului acesta va ajunge la grosimea gatului celui care l-a plantat, persoana respectiva va muri.

Totodata, de Rusalii, femeile de la tara duc la biserica frunze de nuc pentru a fi sfintite. Apoi sunt puse la streasina caselor, cu scopul de a feri familia de necazuri.

Mitul care este cel mai cunoscut despre nuc este cel care sustine ca nu este bine sa dormim la umbra unui astfel de arbore, datorita continutului ridicat de iod din frunze.

Desigur, este vorba despre mituri, nimic dovedit stiintific. Un pericol real pentru sanatate poate aparea doar atunci cand nu depozitam corect nucile, deoarece ele pot fi infestate cu aflatoxina, mucegai care poate duce chiar la dezvoltarea unor forme de cancer.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *