Ce nu avem voie să facem în Vinerea Mare

Zi de post și chiar de post negru, pentru că atunci a fost răstignit Mântuitorul, Vinerea Mare e plină de tradiții pe care strămoșii noștri le-au păstrat mereu cu sfințenie.

Țineți post!

Potrivit tradiției, orice persoană care ține post în ziua de vineri își va realiza toate dorințele.  De asemenea, vineri nu se consumă absolut deloc usturoi, pentru că sâmbătă dimineața se crede că se împărtășesc îngerii.

Vinerea trebuie ținută mai ales de femeile tinere, care nu au voie să-și taie unghiile, pentru că altfel va rămâne necăsătorită. Mai mult, se crede că cine va coase într-o zi vineri, își va coase buzele, iar cine va îndrăzni a toarce, își va încurca intestinele.

Cine se spală în Vinerea Mare va fi ferit de boli tot anul

De asemenea, femeile nu au voie să coasă în Vinerea Mare, pentru că atunci vor atrage tot necazul asupra lor. Dacă în schimb, se vor spăla, vor fi ferite de necazuri tot anul. Și tot dorințe își vor împlini toți cei care în prima zi de vineri după Paște își vor spăla chipul în apa unei fântâni.

De asemenea, tradiția spune că în ziua de vineri nu se fac căsătorii, pentru că acestea nu vor rezista în timp. Despre persoanele născute în ziua de vineri se spune că sunt frumoase, iubitoare, pasionale și pline de duh divin.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *