Ce spunea Alexei Navalnîi despre închisoarea arctică în care a murit. A glumit cu jurnaliștii în ultimele lui mesaje

Alexei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, cel mai mare dușman politic al lui Vladimir Putin, a murit. Amintim că liderul opoziției din Rusia s-a stins din viață în timp ce se afla într-o închisoare din Siberia, după o scurtă plimbare. După ce i s-a făcut rău, acesta s-a prăbușit. Iată ce spunea Alexei Navalnîi despre închisoarea arctică în care a murit!

Liderul opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost declarat mort de către autoritățile penitenciare, în cursul zilei de vineri, în închisoarea în care își ispășea sentința. Acesta a fost un disident cunoscut, a fost transferat în închisoare în decembrie 2023.

El a fost recunoscut pentru activitatea sa opoziționistă împotriva regimului rus. Amintim și faptul că Alexei Navalnîi a fost un critic constant al guvernului și al președintelui rus Vladimir Putin.

Ce spunea Alexei Navalnîi despre închisoarea arctică în care a murit

Alexei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, s-a stins din viață, în cursul zilei de vineri, 16 februarie 2024, în închisoarea din regiunea arctică unde efectua o pedeapsă de 19 ani de detenţie.

„La 16 februarie 2024, în centrul penitenciar nr. 3, deţinutul Navalnîi A.A. s-a simţit rău după o plimbare şi aproape imediat şi-a pierdut conştienţa. (…) Cauzele morţii sunt în curs de a fi stabilite”, a scris Serviciul penitenciar al regiunii Iamalo-Neneţ, într-un comunicat.

Mai mult decât atât, s-a aflat că acesta s-a simțit rău după o plimbare, moment în care și-a pierdut cunoștința, medicii declarându-i astfel decesul.

A glumit cu jurnaliștii în ultimele lui mesaje

Alexei Navalnîi a descris instituția în care se afla ca fiind o închisoare măturată de zăpadă deasupra Cercului Polar și a spus că este într-o stare de spirit excelentă, în ciuda unei călătorii obositoare de 20 de zile pentru a ajunge acolo.

Mai mult decât atât, purtătorul de cuvânt al acestuia a declarat, în cursul zilei de luni, că Alexei Navalnîi a fost urmărit până la penitenciarul IK-3, la nord de Cercul Arctic, situată în Kharp, în regiunea Yamal-Nenets, la aproximativ 1.900 km (1.200 mile) nord-est de Moscova.

„Sunt noul tău părinte Frost. Ei bine, acum am o haină din piele de oaie, o pălărie ushanka (o pălărie de blană cu clapete care acoperă urechile) și în curând voi obține valenki (încălțăminte tradițională rusă de iarnă)​. Cele 20 de zile de transfer au fost destul de obositoare, dar încă sunt într-o dispoziție excelentă, așa cum ar trebui să fie părintele Frost”, a scris Alexei Navalny, în glumă, în prima sa postare din noua sa închisoare, referindu-se la condițiile meteorologice dure de acolo.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *