Ce trebuie să faci ca să îți întinerești inima cu 10 ani. Specialiștii au găsit o metodă eficientă

Stilul de viață este extrem de important pentru sănătatea oamenilor, iar pentru a trăi tineri și fără probleme, trebuie să ținem cont de multe lucruri. Cu toate acestea, specialiștii au găsit o metodă de întinerire cardiacă, care îți scade nu mai puțin de 10 ani din vârsta inimii.

Tinerețea este trecătoare, iar acest lucru nu se simte doar fizic, ci și în cazul organelor oamenilor. O inimă sănătoasă are multe beneficii o dată cu trecerea anilor, motiv pentru care specialiștii au descoperit o metodă prin care inima poate să fie întinerită cu 10 ani. Este vorba despre o genă care face minuni în organism.

Ce trebuie să faci ca să îți întinerești inima cu 10 ani

Specialiștii au studiat atent sănătatea cardiacă, inima fiind unul dintre organele care îmbătrânește cel mai repede o dată cu trecerea anilor. Ca să nu se simtă acest lucru, s-a descoperit o metodă prin care poate să fie intinerită cu 10 ani, cu ajutorul unei gene miraculoase. Este vorba despre BPIFB4, care a făcut minuni cu inimile șoarecilor pe care a fost testată.

Această genă a fost testată pe șoareci, iar specialiștii au sesizat că inima lor s-a oprit brusc din îmbătrânire. Dincolo de acest benenficiu, intinerirea inimii vine la pachet cu oprirea altor boli grave, precum diabetul sau ateroscleroza.

”Prin adăugarea genei/proteinei longevității în eprubetă, am observat un proces de întinerire cardiacă: celulele pacienților vârstnici cu insuficiență cardiacă au reînceput să funcționeze corect, dovedindu-se mai eficiente în construirea de noi vase de sânge.”, a declarat Monica Cattaneo, cercetător cardiovascular, pentru IRCCS Multimedica Group.

Alte beneficii ale acestei metode

Specialiștii au descoperit o genă care este esențială pentru sănătatea cardiacă a oamenilor și care ajută la reducerea multor boli și afecțiuni grave. Pe lângă oprirea diabetului și a bolilor greu sau imposibil de vindecat, gena LAV-BPIFB4 menține celulele pericictice, care au rolul de a construi vase noi de sânge. Vasele sănătoase de sânge mențin funcționarea bună a inimii, astfel că reprezintă un beneficiu imens pentru organism.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *