Ceaiul care creşte imunitatea, curăţă sângele şi scade glicemia. Lidia Fecioru: „Nu prea sunt în România, dar unde vedeţi, opriţi-vă!”

Un ceai făcut dintr-un ingredient nu foarte uşor de găsit în natură poate ajuta la creşterea imunităţii, curăţarea sângelui şi scăderea glicemiei, spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Un aspect de care trebuie ţinut seama este acela că acest ceai este interzis persoanelor până în 18 ani, femeilor însărcinate şi celor care alăptează.

Modul de preparare este uşor diferit faţă de celelalte ceaiuri, având în vedere că bucăţile care se fierb trebuie să fie tocate mărunt, de mărimea unei stafide.

Acest ceai se prepară din ciuperca de mesteacăn, care creşte pe acest copac, ori se poate cumpăra de la plafar.

„Vreau să vă dau un leac interesant. Deşi la noi în România nu prea am văzut păduri de mesteacăn, dar unde vedeți mesteceni foarte mulți, opriți-vă acolo. 

Se numește Chaga, este o ciupercă care crește pe mesteacăn. Dar ea se găseşte şi în plafar.

Această ciupercă este maro închis la culoare pe mesteacăn, dar înăuntru e maro deschis. 

Luați-o, mărunțiți-o bucățele mai mici, cam cât stafida să fie, încercați să le puneți la uscat și faceți ceai din ele.

E foarte bun pentru tot ce înseamnă ciuperci, de exemplu ciuperci la picioare. Acolo se foloseşte pe post de comprese. Mai exact, se face ceai și se pun comprese cu el.

Ceaiul băut din ciuperca Chaga, de mesteacăn, este foarte bun pentru dermatite atopice, unde de multe ori n-ai niciun fel de tratament. 

E foarte bun pentru scăderea glicemiei, e foarte bun pentru imunitate, e foarte bun pentru tot ce înseamnă dermatite, pentru curățarea sângelui şi antiviral.

Cel mai important: este interzis de băut copiilor până în 18 ani, femeilor care alăptează și celor însărcinate.

Dacă vrem să-l folosim profilactic, se pun 1-2 lingurițe de bucățele de ciupercă de mesteacăn Chaga în ceainic, se toarnă un pahar de apă și se lasă acoperit de 5-10 minute.

Dacă vrem să îl folosim ca un tratament, facem în felul următor: într-un termos de un litru, punem 3-5 linguri de bucăţele de ciupercă, îl umplem cu apă fierbinte și-l lăsăm 6-10 ore. Abia după aceea începem să-l bem. Se bea așa câte 150 de mililitri de trei ori pe zi. 

După ce am terminat cantitatea, putem să repetăm. Se face această cură cam trei luni de zile, apoi trei luni de zile pauză”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *