Cine trece în Vinerea Mare pe sub masă, își va îndeplini toate dorințele!

Pentru toți creștinii, trecerea pe sub masa din Vinerea Mare este un moment care îi apropie de Dumnezeu, încununând perioada postului și a rugăciunilor.

Se spune că cine va face acest lucru, își va îndeplini toate dorințele, chiar și pe cele mai imposibil de realizat.

Se trece de trei ori

Potrivit tradiției, credincioșii trebuie să treacă pe sub masa, simbol al Sfântului Mormânt de trei ori, să sărute sfânta cruce și sfântul Epitaf, așezat pe masa, să aprindă o lumânare.

De asemenea, în Vinerea Mare, creștinii vor aduce flori la biserică. Există și persoane care trec o singură dată pe sub masa, în amintirea lui Iisus, care a fost Unul și s-a jertfit pentru noi, păcătoșii.

Ștergeți ochii bolnavi cu colțul sfântului Epitaf

Toți creștinii trebuie să treacă pe sub masă, în Vinerea Mare. Se crede că persoanele care au dureri de spate și vor să aibă parte de belșug, trebuie să facă acest gest, alături de cei care suferă de dureri de cap și nu văd bine.

Tot pentru vederea bună, credincioșii se șterg la ochi cu colțul sfântului Epitaf, înainte de a trece pe sub masă. Potrivit tradiției, în Vinerea Mare, imediat ce v-ați trezit, e bine să călcați pe o bucată de fier, în speranța că nu vă veți mai lovi tot anul.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *