Cum scapi de mirosul urât și obții haine curate în mașina de spălat

Dacă mașina ta de spălat a început să miroase urât și hainele nu mai ies curate după spălare, să știi că poți rezolva această problemă destul de ușor cu ajutorul câtorva trucuri simple. Iată ce trebuie să faci pentru a curăța mașina de spălat și a îndepărta mirosul neplăcut!

Curățarea sertarului de detergent

Unul dintre motivele pentru care mașina de spălat poate să miroasă urât este sertarul murdar unde se pune detergentul. Înainte de orice altceva, ar trebui să cureți acest sertar cu atenție, pentru a îndepărta reziduurile de detergent și alte impurități care s-au adunat în timp. Poți folosi o soluție de apă călduță și detergent de vase pentru a curăța sertarul, iar apoi clătești bine.

Curățarea garniturii de cauciuc

Nu doar sertarul trebuie curățat, ci și garnitura de cauciuc din interiorul mașinii. În această zonă pot rămâne obiecte mici, fire de păr sau bucăți de șervețele care s-au adunat în timpul spălării hainelor.

Pentru a curăța garnitura de cauciuc, poți folosi o soluție din apă caldă și bicarbonat de sodiu. Înmuiă o cârpă în soluția pregătită și freacă cu atenție garnitura de cauciuc, asigurându-te că îndepărtezi toate impuritățile.

Curățarea mașinii de spălat cu bicarbonat de sodiu și oțet

Un truc eficient pentru a curăța și dezinfecta mașina de spălat este să folosești o combinație de bicarbonat de sodiu și oțet. Într-un recipient, amestecă apă și bicarbonat de sodiu până obții o pastă potrivită, care să nu fie nici prea lichidă, nici prea groasă.

Apoi, pune această pastă în sertarul pentru detergent și toarnă oțet în interiorul mașinii. Rulează un ciclu de spălare cu haine delicate și vei observa că mirosul neplăcut și impuritățile vor dispărea.

Îndepărtarea mucegaiului din mașina de spălat

Dacă în mașina de spălat s-a dezvoltat mucegai, este important să acționezi rapid pentru a preveni răspândirea acestuia și pentru a elimina mirosul neplăcut. Începe prin a te proteja cu mănuși de unică folosință și ia un prosop vechi.

După aceea, pregătește o soluție de clor diluat cu apă fierbinte sau de oțet și înmoaie prosopul în această soluție. Folosind prosopul umed, curăță zona afectată de mucegai cu atenție și asigură-te că îndepărtezi complet mucegaiul.

Sfat util: Menține o igienă corespunzătoare a mașinii de spălat

Pentru a preveni apariția mirosului urât și a mucegaiului în mașina de spălat, este recomandat să ai câteva obiceiuri sănătoase de igienizare și întreținere:

Lasă ușa mașinii de spălat deschisă după fiecare utilizare pentru a permite aerului să circule și pentru a preveni formarea mucegaiului.

Cureță sertarul de detergent și filtrele mașinii de spălat periodic, pentru a asigura o funcționare eficientă și pentru a evita mirosurile neplăcute.

Evită să lași haine umede sau murdare în mașina de spălat pentru perioade îndelungate de timp.

Utilizează doar cantitatea necesară de detergent pentru fiecare spălare, astfel încât să nu lăși reziduuri în mașină.

Dacă urmezi aceste sfaturi și trucuri simple, vei păstra mașina de spălat curată și eficientă, iar hainele tale vor ieși mereu curate și proaspete după fiecare spălare.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *