Cum se curăță mașina de spălat dacă miroase urât, iar hainele nu mai ies curate după spălare

Majoritatea gospodinelor folosesc în exces mașina de spălat rufe.

Ei bine, dacă mașina ta de spălat a prins un miros urât, iar hainele nu mai ies curate după spălare, atunci trebuie neapărat să încerci trucurile de mai jos. Iată ce trebuie să faci ca să scapi de această problemă des întâlnită!

În rândurile de mai jos îți vom prezenta cum să cureți mașina de spălat dacă miroase urât, iar hainele nu mai ies curate după spălare. Câteva trucuri simple te vor ajuta să ai o mașină de spălat ca nouă.

Cum să cureți mașina de spălat dacă miroase urât, iar hainele nu mai ies curate după spălare

Mirosul urât care iese din cuva mașinii de spălat ar putea să fie cauzat de sertarul murdar unde se pune detergentul. Cu toate acestea, nu doar el ar trebui curățat, ci și interiorul mașinii.

Garnitura de cauciuc din interior trebuie îngrijită cu mare atenție și asta pentru că înăuntru se pot ascunde obiecte mici, fire de păr, reziduuri sau bucăți de la șervețelele care se folosesc pentru hainele colorate.

Ei bine, dacă vrei să cureți așa cum trebuie mașina de spălat rufe, atunci trebuie neapărat să folosești un amestec din apă, bicarbonat de sodiu și oțet. Apa și bicarbonatul de sodiu se amestecă până se obține o pastă potrivită, nici lichidă și nici groasă, apoi pasta se pune în sertarul pentru detergent.

Se toarnă și oțetul în interior și se pune un ciclu de spălare pentru haine delicate. După ce a terminat de spălat, se curăță și filtrul de scurgere tot cu această pastă, apoi se dă la încă o clătire.

Cum să scapi de mucegaiul din mașina de spălat

Ca să scăpați de mucegaiul din mașina de spălat rufe trebuie să luați mănuși de unică folosință, dar și un prosop mai vechi și să amestecați o soluție de clor cu apă fierbinte sau cu oțet. Înmuiați prosopul în amestecul creat, iar mai apoi curățați zona de mucegai.

De ce să pui o aspirină în mașina de spălat rufe. Care este trucul uimitor la care nu vei mai renunța

Atunci când introduci o pastilă de aspirină în mașina de spălat rufe, vei descoperi că se comportă ca un înălbitor extrem de eficient.

Indiferent de cât de dificil de înlăturat sunt petele de pe haine, aspirina are capacitatea de a le face să dispară ca prin magie. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva comprimate de aspirină în mașina de spălat rufe și să îți speli hainele în mod obișnuit.

La sfârșitul ciclului de spălare, vei observa că petele au dispărut complet. Acest truc elimină nevoia de a folosi diverse produse de înălbire sau de a petrece mult timp încercând să scapi de pete persistente.

Aspirina poate să te ajute, de asemenea, în lupta împotriva petelor de transpirație inestetice de pe haine.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *