De marți, temperaturile vor scădea și cu 15 grade în unele zone –

A fost cel mai fierbinte weekend din ultimii 70 de ani, spun meteorologii despre aceste ultime zile din martie cu temperaturi record. Tendința se menține și luni, dar de marti se schimbă vremea.

Cert e că duminică o mulțime de oameni și-au petrecut ziua la plimbare în parcuri sau pe terenurile de sport. Cei cu simț organizatoric au ieșit la iarbă verde. Toate zonele de grătare au fost agglomerate, iar cine n-a mai prins loc la mese a făcut picnic în poienițe.

Pe biciclete, role ori trotinete, sau pur și simplu tolăniți pe pături, tineri, copii, părinți și bunici s-au bucurat de vremea frumoasă. Mulți au degustat cu încântare primele înghețate din acest sezon cald.

Femeie: „În sfârșit cald. Era cazul să vină și căldură. D-abia așteptam să vin la înghețată. De obicei cum dă puțin căldura e plin peste tot.”

Femeie: „E nespus de cald, dar e ok. Mi-e cald puțin, da.”

Fată: „E o zi frumoasă, chiar mă bucur că a venit soarele. Ne plimbăm, o să mergem și la roată în curând. Acum doar admirăm peisajul.”

Multe dintre terenurile de tenis au fost descoperite, iar jucătorii și-au făcut rezervare din timp, de la profesioniști și până la copiii care iau acum primele lecții.

Bărbat: „Abia așteptam vremea asta bună să ieșim la aer. Copiii sunt încântați, joacă și ei tenis. Mă văd pe tine și aleargă după mine.”

Bărbat: „E soare, e frumos. Baloanele s-au dat jos și putem juca tenis afară. E minunat.”

La Brașov, un loc de grătare a fost plin de oameni, ca într-o zi de vară. Mulți au fost chiar nevoiți să aștepte să se elibereze o masă.

Bărbat: „Meniul zilei e piept de pui cu cârnăciori, cu mici și cu legume, să intre mai bine. Ne scoate din casă să ne simțim bine aici, în natură. E ca într-o zi de vară.”

Alții știau care e regula și au fost mai rapizi.

Bărbat: „Ginerele a venit.”

Reporter: La ce oră?

Bărbat: „La 6 parcă am înțeles.”

Reporter: Așa devreme?

Bărbat: „Altădată veneam eu pe la 5. Nu găsești loc mai târziu.”

Oamenii și-au făcut loc și printre mese unde au întins păturile pe iarbă.

Femeie: „E frumos. Am zis să ieșim să ne simțim bine. Tot e cald ca ieri. Dacă nu sunt locuri la mese, stăm pe pătură.”

În timp ce pe multe grătare au sfârâit micii sau fripturile, Denis, de ziua lui de naștere, a pregatit alt meniu.

Băiat: „Acum doar cu legume. Cred că e singurul doar cu legume pe care l-am văzut. Nu știm, asta este, e post. Ne bucurăm de timp frumos și așteptăm să se facă legumele.”

Fete: „Noi avem o altă sărbătoare. Sărbătorim ziua de naștere a cumnatului, ziua e frumoasă, de ce să nu ieșim la natură.”

Potrivit meteorologilor, a fost cel mai cald weekend din ultimii 70 de ani.

Mihai Huștiu, meteorolog: „Avem temperaturi de 30 de grade. Este vară în adevăratul sens al cuvântului. Sâmbătă am avut 41 de recorduri lunare, practic a fost cea mai cadă zi de martie. Noaptea care a trecut a adus temepraturi minime foarte ridicate.”

Dacă luni se anunță o zi și mai fierbinte, în schimb de marți încolo, temperaturile vor scădea și cu 15 grade în centrul și nordul țării, iar vântul va bate în toată țara. Dar spre finalul săptămânii, termometrele vor înregistra din nou temperaturi de peste 25 de grade. 

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *