De Salvat – Tufele de roșii vor rodi de 10 ori mai mult: Folosiți acest îngrășământ –

Această fertilizare foliară mărește numărul de flori de pe tufele de roșii, astfel permite o recoltă bogată.
Se aplică atunci când apar bobocii și începe perioada de înflorire, atunci când roșiile au cea mai mare nevoie de microelemente.

Acest îngrășământ stimulează formarea și apoi coacerea fructelor, având și o acțiune preventivă împotriva afecțiunilor plantelor.
Acidul boric din acest îngrășământ are rolul de a combate mana, de a stimula înflorirea și apoi formarea ovarelor. În plus de asta, previne și putrezirea roșiilor.

Iodul stimulează formarea ovarelor și coacerea fructelor, îmbunătățind și metabolismul azotului și reducând riscul putrezirii sistemului radicular.
Pentru a prepara acest îngrășământ, aveți nevoie de 1 L de lapte, 9 L de apă de ploaie ( sau neclorată ), 10 picături de iod și jumătate linguriță de acid boric. Într-un vas încăpător adăugați laptele și apa.

Separat, într-un vas mic, dizolvați acidul boric în puțină apă caldă și adăugați-l după aceea în vasul cu lapte și apă.
Adăugați și cele 10 picături de iod și amestecați bine.

Transferați soluția astfel obținută într-un recipient cu pulverizator și stropiți tufele. Realizați această fertilizare dimineața devreme sau seara, atunci când soarele nu mai este arzător.
La a doua și la a treia fertilizare, stropiți doar frunzele superioare, unde se află inflorescențele, ovarele și florile.

Această fertilizare foliară permite asimilarea mai rapidă a substanțelor nutritive și se realizează în 3 etape: -la începutul formării bobocilor -în perioada înfloririi -la începutul formării fructelor
Prima etapă este cea mai importantă.

Deficitul de bor are drept urmare deformarea și îngălbenirea frunzelor și uscarea lăstarilor superiori. Spor la grădinărit!
Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *