Fa asta inainte de Inviere si cea mai mare dorinta ti se va implini. Ce sa faci in Sambata Mare ca sa ai parte de bine tot anul

Sambata Mare este ultima zi din Postul Pastelui si ziua in care toti crediciosii asteapta Invierea lui Iisus. In Sfanta si Marea Sambata se slujesc Vecernia si Sfanta Liturgie a Sfantului Vasile cel Mare, cu citiri din Psalmi si binecuvantarile Invierii, care amintesc de coborarea Mantuitorului la iad, adica biruinta asupra mortii.

Sambata Mare este ziua in care crestinii praznuiesc ingroparea trupului lui Iisus Hristos si pogorarea Sa la iad, o zi de asteptare a glorioasei Invieri a Domnului.

Ce sa faci in Sambata Mare ca sa ai parte de bine tot anul

Inaintea slujbei de Inviere, femeile pregatesc un cos cu mancare, pe care il aduc la biserica pentru a fi sfintit. Cosul trebuie sa contina: un prosop curat, o lumanare alba, oua rosii, cozonac, pasca, drob, zahar, faina, ulei, cativa catei de usturoi si o ramura de busuioc, toate acestea acoperite cu cel mai frumos prosop pe care il au, in semn de pretuire a sarbatorii.

In noaptea de Sambata Mare nu se doarme. In aceasta noapte, cerurile sunt deschise si Domnul vede inauntrul fiintelor, asa ca dorintele fiecaruia sunt mai usor de indeplinit. Cel mai bun moment pentru formularea nazuintelor este cand bat clopotele de Inviere, acestea se vor implini si rezultatul lor va dura tot anul.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *