Fenomene meteo catastrofale vor avea loc în Europa. Sunt anunțate inundații și temperaturi extreme –

Agenția de Mediu a Uniunii Europene a afirmat că vor exista mai multe fenomene meteo extreme pe teritoriile statelor. Problemele climatice sunt reale și se cer măsuri serioase pentru a face față provocărilor întâlnite.

Europa va fi lovită de mai multe fenomene extreme. Avertismentul făcut de Agenția de Mediu a Uniunii Europene anunță că statele se vor confrunta cu inundații, iar temperaturile vor crește în mod neașteptat.

Fenomene extreme în Europa

Agenția de Mediu a Uniunii Europene afirmă că țările vor fi lovite de mai multe fenomene catastrofice. Sunt anunțate inundații majore, preum și valuri de căldură pe tot teritoriul, în perioada următoare. Specialiștii de mediu sunt de părere că ar trebui implementate anumite măsuri pentru a face față provocărilor cu privire la mediu.

În urma expertizei, Europa este continentul care se încălzește cel mai rapid, iar acest lucru este dăunător pe viitor. Măsurile ar trebui luate urgent, altfel vor apărea tot mai multe fenomene extreme care vor atinge niveluri critice.

Pot fi problematice atât pentru populația, cât și pentru producția de culturi și infrastructură. Dacă ritmul va fi la fel de alarmant, până la finalul secolului, sute de mii de persoane ar putea să-și piardă viața în urma valurilor de căldură. Nici economia nu va fi una profitabilă și se anunță că pierderile ar putea ajunge la un trilion de euro pe an, din cauza inundațiilor.

Cum va fi vremea în România

Vremea în România va rămâne răcoroasă, iar vântul va fi prezent în mare parte a țării, având vitză de peste 50 de km/h. La munte sunte așteptate ninsorile, iar precipitațiile își fac apariția în zonele joase, mai ales în sud.

„Urmează o vreme vântoasă în cea mai mare parte a țării. Viteze la rafale în jurul a 50km/h spre 65km/h în partea de vest-sud-vest a teritoriului, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și în Munții Banatului la peste 1.700m viteze spre 80-90km/h. Acolo așteptăm și ninsori, deci va fi viscol.

De altfel, este în vigoare acum și până la ora 22:00 un cod portocaliu pentru zona montană a județelor Caraș-Severin și Hunedoara, unde la peste 1.800m viteza la rafală depășește 120-130km/h.

Vor fi și precipitații în această noapte, dar și în zilele viitoare mai consistente deocamdată tot în zona montană din partea de sud a țării, mâine, mai degrabă în jumătatea de est a teritoriului.

Sunt ploi în general în zonele joase ninsori la altitudini mari. Da, suntem cu temperaturile în continuare peste normalul perioadei, dar va fi o ușoară scădere a acestora.

Zilele viitoare o vom simți această scădere, mai ales la valorile maxime, de cele din cursul zilelor, pe fondul unei vremi închise cu ploi în majoritatea regiunilor”, a spus Florinela Georgescu, director executiv ANM, la Antena 3 CNN.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *