Iarna revine în România! În ce zone din țară și pe ce dată apar ninsorile și temperaturile sub pragul înghețului

AccuWeather a emis prognoze meteorologice de ninsori și temperaturi care se vor situa sub pragul înghețului, începând cu ziua de marți, 5 martie, în mai multe zone din țară.

Când revine iarna în România

Luna februarie a venit cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru perioada calendaristică, valorile ajungând până la 20 de grade Celsius, însă luna martie pare să readucă iarna în România. 

Conform informațiilor transmise de meteorologi, începutul acestei luni va fi marcat de schimbări bruște de temperatură și ninsori. Aceste fenomene specifice sezonului rece vor fi resimțite în mai multe orașe, printre care și Cluj-Napoca.

Având în vedere aceste schimbări ale climei, cetățenii ar face bine să se pregătească din timp, pentru a nu fi luați prin surprindere de reapariția iernii. Precipitațiile și valorile scăzute ale temperaturii nu sunt preconizate doar pentru începutul lui martie, ci pentru tot restul lunii.

Pe data de 14 martie se anunță ninsori, temperatura maximă nu va depăși valoarea de 7 grade, însă cea minimă va atinge valori negative, de -3 grade. De asemenea, se așteaptă ninsori și pe 19 martie, temperatura maximă menținându-se la aceeași valoare, iar cea minimă situându-se la 0 grade Celsius.

Dacă jumătatea lunii martie va fi marcată de precipitații sub formă de ninsoare, finalul ei se anunță a fi unul, predominant, ploios. Începând cu data de 21 martie, ploile își vor face prezența, temperatura maximă va crește la 9 grade, iar cea minimă va ajunge la 1 grad.

În luna martie sunt anunțate ploi și ninsori

Precipitațiile sub această formă vor continua pe 22 martie, însă valorile termice vor scădea la maximum 8 grade Celsius și minimum -2 grade Celsius, ceea ce va face ca ploaia să se transforme în ninsoare pe 23 martie, când se preconizează aceeași valoare a temperaturii maxime și scăderea la -3 grade a temperaturii minime.

Deși temperaturile se vor menține scăzute și pe data de 24 martie, precipitațiile se vor transforma, din nou, în ploi, temperatura maximă fiind de 7 grade, iar cea minimă menținându-se la -3 grade Celsius.

Ultima zi din luna martie în care se vor înregistra ninsori va fi cea de 26, pe această dată valorile maxime ale temperaturii ajungând la 8 grade, iar cele minime atingând, în continuare, -3 grade.

Aceste fenomene meteorologice, specifice perioadei de iarnă, se vor încheia pe data de 28 martie, cu precipitații sub formă de ploi, temperaturi maxime de 8 grade Celsius și minime de -2 grade.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *