Iată cum dovedeşti vechimea dacă nu mai ai carnetul de muncă

Deputatul PNL Violeta Alexandru a anunţat că a iniţiat un proiect de lege, pentru a veni în sprijinul tuturor pensionarilor.

De câțiva ani nu se mai întocmesc cărţi de muncă pentru angajaţi, iar unora le este dificil să demonstreze câţi ani au în câmpul muncii. Astfel, Violeta Alexandru vine în ajutorul lor.

Cum dovedeşti vechimea dacă nu mai ai carnetul de muncă

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că va propune un proiect de lege pentru a veni în sprijinul pensionarilor ce au nevoie de documente de la întreprinderi desfiinţate.

Ea a explicat că are în vedere şi respectarea dreptului „societăţilor care au preluat arhivele să îşi acopere costurile necesare” şi a atras atenţia că „statul a eşuat când se ocupa de acest lucru”.

“Tot muncesc pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru oameni, respectând şi dreptul societăţilor care au preluat arhivele să îşi acopere costurile necesare”, a transmis Violeta Alexandru pe Facebook, explicând că “Statul a eşuat atunci când se ocupa de acest lucru.”

Ea a mai transmis că va propune proiectul “pentru a veni în sprijinul tuturor pensionarilor care au nevoie de adeverinţe de la societăţile de arhivare/Arhivele Naţionale/câteva case de pensii care mai deţin documente dela întreprinderi desfiinţate.

O complexă activitate de documentare şi de consultare m-a dus la acest rezultat. Orice opinie e binevenită.

Îmi doresc să finalizez aici ca să avansez cu un alt proiect la care lucrez. Nu am obiceiul de a trage de timp la câte sunt de făcut”.

Potrivit imaginilor transmise de fostul lider PNL Bucureşti, proiectul ar urma să introducă mai multe măsuri.

“Costurile asociate predării documentelor cu valoare practică către operatorii economici autorizaţi în prestarea de servicii arhivistice se suportă din bugetul Arhivelor Naţionale, respectiv din bugetul Casei Naţionale de Pensii Publice”, se arată în imaginile privindproiectul anunţat de Violeta Alexandru.

De asemenea, serviciile arhivistice prestate” de către operatorii economici autorizaţi în prestarea de servicii arhivistice se efectueaza contra cost pe baza unor tarife ale căror
limite maxime sunt stabilite anual de către Arhivele Naţionale, după consultarea operatorilor economici autorizaţi în prestarea de servicii arhivistice”.

“Cheltuielile efectuate de către cetăţeni cu serviciile arhivistice ar uma să fie decontate „o singură dată pe an” de către casele teritoriale de pensii, iar cheltuielile „sunt suportate de bugetul asigurărilor sociale de stat şi se pot acoperi din fonduri externe nerambursabile”, se mai arată în imaginile privind proiectul propus. scrie kanald.ro

Fiecare problemă de sănătate cu care vă confruntați necesită analiza unui medic specialist, articolele au doar scopul de a informa, inainte de a urma un tratament consultati mai intai medicul specialist

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *