Incercarile ne dezvaluie adevarata noastra identitate

Testarea noastră în viață: Incercarile ne invata cine suntem noi.

Incercarile, situatiile dificile prin care trecem în viata, ne definește și ne modelează. Ele ne dezvăluie adevarata noastră identitate și ne învață lecții prețioase despre noi înșine și despre lumea în care trăim. Bucuria ne poate face să zâmbim, dar incercarile ne fac mai realisti, iar esecurile ne învață să sperăm. Dragostea ne face să iertăm, dar numai Dumnezeu ne poate face să înaintăm.

Viata poate fi asemănată cu o școală, unde ne sunt date periodic teste și examene surpriză, iar fiecare persoană are propriul său curriculum. Nu există o cale mai bună de a fi testat decât prin încercările pe care le întâmpinăm și prin modul în care le gestionam. Testele ne pot aduce rezultate sau scuze, dar niciodată ambele.

Incercarile sunt o parte integrantă a existenței umane și nu trebuiesc privite ca obstacole, ci ca oportunități de creștere și dezvoltare personală. Ele ne pun la încercare credința, curajul, umblarea, alegerile, indemanarea în luptă, inima, ascultarea, curăția dragostei și chemarea noastră în viață. Prin ele, Dumnezeu ne testează și ne provoacă să devenim mai buni, să ne descoperim potențialul și să ne îndeplinim scopul pentru care suntem creați.

Incercarea ca test al credinței

Unul dintre modurile în care Dumnezeu ne testează este prin credință. În Biblie, avem exemplul lui Avraam, care a fost pus la încercare de Dumnezeu pentru a-i testa credința. Avraam a crezut în Dumnezeu și a fost socotit neprihănit datorită credinței sale. Credința este primul pas pe o scară pe care nu o vedem în întregime și implică încrederea în Dumnezeu chiar și atunci când nu înțelegem planul Său.

Testul umblării și curăției dragostei

O altă modalitate prin care Dumnezeu ne testează este prin umblarea noastră cu El. În Exodul 16:4, Dumnezeu îi pune la încercare pe israeliți pentru a vedea dacă vor umbla sau nu după Legea Lui. Umblarea cu Dumnezeu nu este o opțiune, ci o prioritate într-o relație credincioasă.

De asemenea, Dumnezeu testează și curăția dragostei noastre prin modul în care ajutăm și dăruim altora. În 2 Corinteni 8:8, se spune că curăția dragostei noastre este pusă la încercare atunci când ne implicăm în ajutorarea celor din jurul nostru. Generozitatea și compasiunea noastră arată autenticitatea și puritatea dragostei pe care o avem față de ceilalți.

Încercările ca teste ale alegerilor și ascultării

În Biblie, Dumnezeu testează și alegerile pe care le facem. În Judecători 2:22, se menționează că Dumnezeu a pus pe Israel la încercare pentru a vedea dacă vor căuta sau nu să urmeze calea Domnului, așa cum au făcut părinții lor. Alegerile noastre reflectă credința și devotamentul nostru față de Dumnezeu.

De asemenea, Dumnezeu testează și ascultarea noastră prin disciplinarea în urma păcatului. În 2 Corinteni 2:9, se menționează că Dumnezeu ne pune la încercare pentru a vedea dacă suntem ascultători în totul. Ascultarea față de Dumnezeu și respectarea poruncilor Sale ne aduce binecuvântări și ne menține pe calea corectă.

Incercarile ne invata si ne dezvaluie cine suntem

Incercarile prin care trecem în viață sunt oportunități de a ne descoperi adevărata identitate și de a ne dezvolta caracterul nostru. Ele ne dezvăluie slabiciunile, dar și puterile noastre și ne ajută să ne cunoaștem mai bine. Prin incercari, putem crește, învăța și deveni versiunea cea mai bună a noastră.

Chiar dacă este greu și uneori dureros să trecem prin incercări, ele sunt parte din călătoria noastră pe acest pământ. Dumnezeu ne testează pentru a ne forma și a ne pregăti pentru ceea ce urmează. Incercările noastre nu sunt întâmplătoare, ci sunt parte din planul lui Dumnezeu pentru viața noastră.

Deci, să privim incercările ca pe șanse de creștere și să le înfruntăm cu încredere, știind că prin ele ne putem descoperi adevărata noastră valoare și putem deveni persoane mai bune.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *