Îți merge rău si ai necazuri. Rostește rugaciunea Sfântului Mina

Sfântul Mina este adesea invocat ca ocrotitor al celor nedreptățiți în procese sau cei păgubiți. Mulți îi adresează rugăciuni atunci când simt că au suferit nedreptăți, au fost înșelați sau le-a fost furat ceva, sperând că prin ajutorul său problemele lor se vor rezolva miraculos.

Unii experimentează adevărate minuni în situații dificile după rugăciunile către Sfântul Mina. Persoanele aflate în nevoie sau disperare găsesc alinare și soluții mai ușor prin intermediul acestui sfânt.

Cei care se confruntă cu dificultăți în căutarea unei căsătorii sau au mulți dușmani se adresează, de asemenea, rugăciunilor către Sfântul Mina, sperând în ajutorul său divin.

Rugăciunea către Sfântul Mare Mucenic Mina devine o speranță de a căuta sprijinul său, recunoscându-l ca făcător de minuni și protector al celor sărmanii de dreptate.

Rugaciune catre Sfantul Mare Mucenic Mina!
O, Preasfinte si intru tot laudate, Mare Mucenice Mina, si de minuni facatorule; primeste aceasta rugaciune de la mine nevrednicul robul tau, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat , scap eu si catre sfant chipul icoanei tale cu lacrimi ma rog tie:

Vezi, Sfinte, greutatea mea; vezi grijile sufletului meu. De aceea ma rog tie, Fericite si Sfinte Mina, grabeste-te de ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ma sprijineste pe mine robul tau.

Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea pe mine ticalosul si scarbitul, ca stiu, Sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit munci grele de la cei fara de lege pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu.

Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat.

Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui?

Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine, ca sa alerg la ajutorul tau.

Asemenea si lui Eutropie, din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur tinut in maini, fiindca il fagaduise bisericii tale. Tot asa si femeia Sofia, care venea spre inchinare in sfant locasul tau, nu numai ca a fost izbavita de ostasul acela, dar si pe ostas dupa cuviinta l-ai certat.

La fel si schiopul care venea la sfanta biserica ta spre inchinare, cu rugaciunea indata l-ai tamaduit.

Aceste minuni ale tale, Sfinte, m-au facut pe mine a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si minunat. De ceea incredintat sunt ca tot cel ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea.

Pentru aceasta si eu cred ca tu acelasi esti Sfinte, ca atunci si astazi,ca oricine a alergat la tine nu s-a intors neajutat.

Pentru aceasta si eu acum, la incercare, alerg catre tine cu credinta si cu lacrimi, ingenunchind, si ma rog tie, Sfinte si Mare Mucenice Mina, ca sa te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine, celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri.

Catre Acela roaga-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *