La cât timp trebuie să speli, de fapt, lenjeria de pat. –

Înainte de toate, igiena este foarte importantă pentru o viață sănătoasă. Cu toții ne dorim să avem o casă curată, un pat relaxant și o lenjerie mereu curată, dar puțini dintre noi știu cum putem atinge aceste obiective.

Specialiștii ne recomandă să respectăm anumite reguli când vine vorba despre așternuturi, pilote și lenjerii, care ar trebui să fie mereu proaspăt spălate.

Cât de des trebuie să schimbi pilota și lenjeria de pat

Este foarte important să avem grijă de lenjeria noastră de pat, de tipul de material pentru care optăm, având în vedere că intră în contact cu pielea zi de zi. La fel de important este să o și curățăm cum trebuie, pentru că poate deveni cu adevărat un focar de microbi dacă o lăsăm de izbeliște. Astfel, experții au spus, exact, ce program trebuie să urmăm.

Dacă în perioada rece, specialiștii în igienă recomandă spălarea lenjeriei de pat o dată pe săptămână, în zilele toride de vară am putea chiar să o curățăm de trei ori pe săptămână.

Temperaturile cresc, transpirăm mai mult și tot excesul merge direct în așternuturile de pe pat, care necesită o atenție deosebită.

„Lenjeriile de pat murdare pot provoca, de asemenea, dermatită de contact sau pot declanșa eczeme”, spune medicul Cheryl Nelson, care atrage atenția mai ales celor care dețin animale de companie, care lasă păr pe suprafețele din casă.

Regula nu se aplică întocmai și la pilotele de pat, care au un material ceva mai gros și unele chiar necesită curățare chimică. Dacă ai o mașină de spălat bună, le poți spăla, totuși, de două ori pe lună.

Cum speli corect lenjeria de pat. Temperatura optimă pentru o curățare perfectă

Cei mai mulți dintre noi consideră că spălarea lenjeriei de pat este ceva banal, dar nu se gândesc că programul nepotrivit al mașinii de spălat le poate distruge sau chiar nu le curăță cum trebuie.

Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este materialul acesteia, care poate necesita un regim special.

În general, bumbacul nu are nevoie de un ciclu de spălare special. O lenjerie se spală corect la 40 de grade, dar temperatura poate fi ridicată și la 60 de grade sau chiar 90, în cazul celor sensibili, în cazul familiilor cu copii și animale de companie.

Atenție! Pentru o lenjerie colorată, optează pentru o temperatură mai mică dacă nu vrei ca nuanțele să își piardă intensitatea.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *