La ce vârstă mă pot pensiona cu 15 ani de cotizare?

15 ani de cotizare – Cine nu s-a gândit la propria pensionare la un moment dat în viață? Această întrebare are o relevanță mai mare pe măsură ce ne apropiem de faza crespusculară a vieții profesionale. La ce vârstă voi putea să mă pensionez?

O întrebare care depinde de contribuția muncitorului și care nu are un singur răspuns. De aceea, în paralel cu aceste întrebări, intrăm mereu în chestiunea anilor în care am contribuit.

Diferența între câteva luni și chiar ani este esențială. Să luăm un exemplu: la ce vârstă mă pot pensiona cu 15 ani de cotizare?

15 ani de cotizare, pentru pensie, în Spania

În Spania, deși poate părea ciudat, avem două vârste de pensionare. Totul se datorează reformei pensiilor din 2011 (Legea 27/2011, din 1 august ) concepută în plină criză financiară cu scopul amânării vârstei de pensionare. Și, într-un fel, să susțină cheltuielile statului.

Această reformă din 2011 a modificat Legea Generală a Securității Sociale astfel încât a stabilit un calendar progresiv pentru majorarea, anual, a vârstei obișnuite de pensionare a lucrătorilor care nu ating un anumit nivel de cotizare. Această vârstă crește an de an.

Care sunt vârstele de pensionare în Spania?

Obiectivul acestui calendar, care a început în 2013, este ca în 2027 persoanele care nu împlinesc 38 de ani și șase luni de cotizare vor trebui să aștepte până la 67 de ani pentru a se pensiona. Cei care ajung la această contribuție o vor putea face la 65 de ani, vârsta de pensionare comună tuturor cetățenilor care exista înainte de reformă.

Până la sosirea asta, trebuie să ținem cont de etapa calendaristică corespunzătoare anului 2024. Lucrătorii cu 38 de ani de cotizare sau mai mult nu se pot pensiona până la 65 de ani. Lucrătorii cu mai puțin de 38 de ani de cotizare nu se pot pensiona până la 66 de ani și șase luni.

La ce vârstă te poți pensiona cu 15 ani de cotizare în Spania

Persoanele cu 15 ani de cotizare se vor putea pensiona doar în 2024 de la vârsta de 66 de ani și șase luni. De asemenea, nu vor putea beneficia de niciun tip de pensionare anticipată.

Cuantumul pensiei dacă te pensionezi cu 15 ani de conribuții

Ca în toate cazurile, trebuie să acordăm atenție modului de calcul al pensiilor de asigurări sociale. În această metodă sunt două aspecte de luat în considerare: bazele de cotizare pentru ultimii 25 de ani și numărul total de ani contribuți. Persoanele cu 15 ani de cotizare, minimul impus de lege pentru a avea acces la pensie, vor avea 50% din baza lor de reglementare. Sursa: Ministerul Muncii Spania

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *