Meteorologii Accuweather au anunțat cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai 2024: Temperaturile medii ale lunii aprilie vor fi mai ridicate decât în mod normal

Românii urmează să beneficieze de o vacanță prelungită de 1 Mai și de Paște, de aceea aceștia au început deja să își facă planuri pentru zilele libere. Pentru asta, multe persoane vor ține cont și de vremea de afară. Iată cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște 2024:

Cum va fi vremea în luna aprilie 2024?

Ultimele zile din luna martie și începutul lunii aprilie au adus temperaturi ridicate de până la 32 de grade Celsius.

Totuși, începând cu data de 2 aprilie, meteorologii Accuweather anunță temperaturi în scădere cu aproape 10 grade Celsius, astfel marți vor fi temperaturi de până la 23 de grade Celsius, dar din cauza vântului care va sufla cu putere, temperaturile se vor simți mai mici.

De asemenea, joi sunt șanse să plouă în mai multe zone ale țării. Pe tot parcursul lunii aprilie vor fi zile cu soare, dar și precipitații.

Temperaturile vor fi mult mai ridicate pentru această perioadă în comparație cu temperaturile normale pentru această lună. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

În perioada 1-8 aprilie, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, dar parte de nord-vest va face o excepție, acolo precipitațiile fiind apropiate de cele normale.

În perioada 8-15 aprilie temperaturile se vor menține ridicate, la fel fiind și în perioada 15-22 aprilie, iar regimul pluviometric va fi unul excedentar în majoritatea regiunilor.

În perioada 22-29 aprilie mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște 2024?

Toată lumea își dorește ca de 1 Mai și de Paște să aibă parte de vreme bună și de temperaturi ridicate.

Astfel pe data de 1 Mai, sunt așteptate maxime de până la 23 de grade Celsius, iar spre seară, în unele zone, este posibil să apară precipitații însoțite de furtuni.

Din păcate, vremea se va menține instabilă pe toată perioada și nici de Paște nu vom avea parte de o zi prea plăcută. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 23 de grade Celsius.

Meteorologii avertizează că vremea de Paște nu va fi una plăcută, astfel că potrivit știri pe surse.ro, specialiștii au anunțat că: „În ziua de Paşti, vreme normală din punct de vedere termic în toată ţara, cu maxime între 13 şi 22 de grade, cu cele mai mari valori în nord-vest, şi minime între 5 şi 10 grade.

Din acest punct de vedere, vremea va fi şi instabilă, în sensul de temporar accentuată, în vest, centru şi nord, local în sud-est. Noaptea, şi în rest, pe alocuri”.

În concluzie, perioada începutului lunii mai va fi una extrem de capricioasă, cu o vreme schimbătoare, acest lucru fiind normal pentru ultima lună din primăvară. Va ploua mai mult în zona litoralului românesc și va fi mai rece datorită influenței mării.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *