Motivul pentru care soția lui Alexei Navalnîi și copiii acestuia nu au participat la înmormântarea opozantului rus. Cel puțin 91 de persoane au fost reținute

Însă, Iulia Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi, nu a participat la funeraliile acestuia, și nici copiii lor. În schimb, părinții bărbatului nu au lipsit de la tristul eveniment.

Oamenii au protestat împotriva lui Putin, cu ocazia înmormântării lui Navalnîi

Biserica la care s-a desfășurat slujba de înmormântare a opozantului rus  a fost înconjurată de numeroase echipaje de poliție, care au fost prezente până când trupul neînsuflețit al acestuia a fost dus la cimitir.

Însă, acest lucru nu i-a împiedicat pe susținătorii lui Alexei Navalnîi să participe la evenimentul funerar, unde s-au arătat foarte vocali, scandând: „Rusia fără Putin”;   „Nu i-a fost frică şi nici nouă nu ne este frică!”;  „ Nu vom ierta”. Astfel de demonstrații au fost făcute, însă, și de cei din alte zone ale Rusiei, care nu au putut fi prezenți la înmormântare.

Deși au fost conștienți că își riscă libertatea, mii de ruși au urmat îndemnul transmis de opozant cu doi ani înainte de a muri, prin intermediul unui documentar: „ Nu ai voie să renunți.

Dacă decid să mă omoare, înseamnă că suntem incredibil de puternici. Trebuie să folosim acea putere pentru a nu renunța, să ne amintim că suntem o putere uriașă”.

De ce nu au participat soția și copii lui Alexei Navalnîi la înmormântarea lui

Cel puțin 91 de persoane, din 12 orașe ale Rusiei, au fost reținute de autorități în ziua funeraliilor lui Alexei Navalnîi, informează OVD Info. Tocmai de acest lucru s-au temut soția și copii lui, care nu au venit la înmormântarea soțului din frica de a nu fi arestați. Însă, cu toate acestea, femeia a ținut să transmită un mesaj foarte emoționant, în memoria lui Alexei.

„Îţi mulţumesc pentru 26 de ani de fericire absolută. Pentru dragostea ta, pentru sprijinul tău, pentru că m-ai făcut să râd chiar şi din închisoare, pentru că te-ai gândit mereu la mine. Nu știu cum să trăiesc fără tine, dar mă voi strădui să supraviețuiesc pentru ca tu, acolo în Ceruri, să fii fericit și mândru de mine”,  a scris Iulia Navalnaia într-o postare pe platforma X.

Slujba funerară a opozantul lui Vladimir Putin a avut loc într-o biserică din cartierul Marino, din Moscova, acolo unde răposatul a locuit timp de mulți ani. Trupul neînsuflețit al lui Navalnîi a fost înmormântat într-un cimitir de pe malul râului Moscova, iar pe parcursul depunerii sicriului la locul de veci a rulat linia melodică din „Terminator 2”, dar și piesa „My Way”, a lui Frank Sinatra.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *