Pensii 2024. Când intră pensiile în februarie, s-a schimbat orarul. Poştaşii vin mai târziu cu banii bunicilor

Când intră pensiile în februarie 2024: Acestea vor fi virate la Poștă începând cu data luni, 5 februarie pentru cei care primesc pensiile cash, iar pentru cei care primesc pensiile pe card în perioada 12 – 15 februarie.

Casa Națională de Pensii a transmis că în luna februarie 2024, plata pensiilor la Poștă se face conform convenției încheiate între cele două instituții. Un pensionar ne-a anunţat că poşaşul venea de obicei cu pensia pe 4 ale lunii, iar acum a anunţat că pensia va fi primită abia pe 13 februarie.  Într-adevăr, deşi nu a fost vorba de minivacanţă, cum a fost în ianuarie, pensiile au început să fie livrate pe 5 februarie, şi nu pe 1 februarie, cum ar fi fost normal.

Într-adevăr, data este diferită pentru pensionarii care au ales să primească veniturile prin poștă. Ei pot primi pensiile mai repede, dar nu mai târziu de 15 februarie.Dacă nu sunteți acasă când vine poștașul nu este o problemă mare. Pensiile, împreună cu talonul, pot fi ridicate și de la ghișeele poștale.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă prezentați la oficiul poștal în termen de două zile de la ultima zi de plată a lunii.

Potrivit CNPP, pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.  Ce se întâmplă dacă nu iei banii la timp: Nu îi pierzi. Pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Pentru  persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care  nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii.

Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora.

După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii.

Câți pensionari sunt în România. Pensia medie

Un număr de 4.767.424 de pensionari era înregistrat în decembrie 2023 în România.

Pensia medie a fost de 1.970 de lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *