Pentru spor la bani, sănătate și bunăstare, rugați-vă sfântului Mina!

Uncategorized

Sfântul Mina este, din cele mai vechi timpuri, de mare ajutor celor care se roagă cu credință. Totodată, se spune că cei care au mari probleme financiare și se roagă sfântului Mina își vor rezolva problemele mai repede decât ar crede.

Iată mai jos și textul rugăciunii…

“Un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat scap eu ticălosul și către sfânt chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinți mă rog ție: vezi, sfinte, pagubă mea, vezi sărăcia și ticăloșia mea; vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu. De aceea mă rog ție, fericite și sfinte Mînă, grăbește de mă ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și mă sprijinește pe mine robul tău.

Minunile și ajutorul tău m-au făcut și pe mine ticălosul și scârbitul, că să alerg la ajutorul tău. Am auzit de neguțătorul acela din pământul Isauriei, care venea la biserică ta spre rugăciuni, nu numai că ai vădit pe ucigașul sau și l-ai scos din pagubă lui dându-i îndărăt pungă cu galbeni; dar, o! minune, că și din mort și tăiat în bucăți, tu l-ai vindecat și l-ai făcut sănătos.

Asemenea și lui Eutropie, din mare i-ai scos slugă cu vasul cel de aur ținut în mâini, fiindcă îl făgăduise bisericii tale. Tot așa și femeia Sofia, care venea spre închinare în sfânt locașul tău, nu numai că a fost izbăvită de ostașul acela ce o silea spre păcat, dar și pe ostaș după cuviință l-ai certat.

La fel și șchiopul care venea la sfântă biserică ta spre închinare, cu rugăciunea îndată l-ai tămăduit. Asemenea și femeii celei mute, i-ai deschis graiul și vorbea curăț.

De asemenea, atunci când iudeul dăduse prietenului sau creștin o pungă cu galbeni, pe care creștinul tăgăduia că a primit-o, jurând pentru această chiar în biserică ta, tu, nu numai că ai izbăvit pe creștin de jurământ, dar și evreul, văzând minunea ta, a crezut întru ține și a venit la credința creștină.

Aceste minuni ale tale, Sfinte, m-au făcut pe mine a crede că la orice facere de bine ești gata ajutător și grabnic folositor și minunat.

De ceea încredințat sunt că tot cel ce aleargă la ține, cerând cu credința ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru această și eu cred că tu același ești Sfinte, că atunci și astăzi,că oricine a alergat la ține nu s-a întors neajutat.

Pentru această și eu acum, fiind scârbit și în pagubă, alerg către ține cu credința și cu lacrimi, îngenunchind, și mă rog ție, Sfinte și Mare Mucenice Mînă, că să te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine păgubașul și scârbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugăciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultat și te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.

Către Acela roagă-te că să fiu și eu ajutat și miluit pentru rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăvit, că să laud și bine să cuvântez și să slăvesc întru tot lăudatul și preaputernicul nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.
Amin”.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *