Platforma Meta a picat. Facebook și Instagram nu mai pot fi folosite de utilizatori

Facebook și Instagram au picat, în data de 5 martie 2024. Utilizatorii rețelelor sociale nu își mai pot accesa conturile.

Cea mai mare întrerupere globală a durat 7 ore

În octombrie 2021, platforma lui Mark Zuckerberg a cunoscut o întrerupere globală record, care a durat șapte ore. O persoană din interior a afirmat că întreruperea, care a afectat Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger, a dus la o pierdere de venituri estimată la 100 de milioane de dolari pentru companie.

Problema a fost cauzată de o actualizare defectuoasă care a deconectat serverele Facebook de la internet. Pentru a remedia problema, inginerii au fost nevoiți să se deplaseze personal la centrul de date al companiei din Santa Clara, chiar dacă o mare parte din personalul Facebook lucra încă de acasă în acel moment.

Potrivit declarației oficiale a Facebook, problema a apărut din cauza unei modificări de configurare a „routerelor backbone” ale companiei, care sunt responsabile de coordonarea traficului de rețea între centrele sale de date. Întreruperea traficului de rețea a avut un efect în cascadă, determinând oprirea serviciilor, scrie Daily Mail.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *