România va trece la ora de vară: Când se dau ceasurile înainte cu o oră

România va trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă, 30 martie a.c., spre duminică, 31 martie a.c., când ceasul se dă înainte cu o oră, astfel încât ora 3.00 va deveni ora 4.00. Astfel, ultima duminică din luna martie devine cea mai scurtă zi a anului, având doar 23 de ore.

Diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore, față de două ore când e ora de iarnă. Ora de vară rămâne valabilă până în ultimul weekend din luna octombrie.

Revenirea la ora de iarnă se va face duminică, pe data 27 octombrie 2024, atunci când ora 04:00 va deveni ora 03:00, iar lumina solară va fi pentru mai puține ore pe cer, iar astfel noaptea devine mai lungă. Când trecem la ora de iarnă, dormim cu o oră mai mult. Ziua de 27 octombrie 2024 va avea 25 de ore.

Cum a apărut ideea orei vară

La fel cum florile se întorc după Soare, pe măsură ce acesta se mişcă pe cer, aşa şi oamenii au descoperit un mod în care se pot folosi mai mult de lumina solară. Potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, prin adăugarea unei ore, pe timpul verii, economisim energia şi ne putem bucura de serile răcoroase de vară, scrie observatornews.ro

Ideea orei de vară a apărut pentru prima oară în anul 1784.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *