Se dau 500 de lei de la stat până la finalul lui aprilie. Care români vor primi aceşti bani –

Guvernul României a anunțat că va oferi un stimulent financiar în valoare de 500 de lei fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Această măsură este parte a eforturilor de sprijinire a comunităților rurale și de promovare a activităților agricole.

Se dau 500 de lei de la stat până la finalul lui aprilie. Potrivit declaratiilor recente ale oficialilor, această sumă suplimentară va fi acordată până la finalul lunii aprilie. Cu toate acestea, există perspective ca suma să fie suplimentată în viitorul apropiat, subliniind angajamentul guvernului față de binele fermierilor și dezvoltarea sectorului agricol.

Adrian Pintea, reprezentant al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a subliniat că procedurile administrative sunt în curs de finalizare, iar plățile vor fi efectuate imediat ce acestea vor fi încheiate. Cu un procent impresionant de 98% din controalele administrative finalizate, se așteaptă ca plățile să înceapă în curând.

„În ceea ce privește plata acestora, fie că vorbim de vegetal sau că vorbim de partea de zootehnie, colegii mei de la APIA sunt în proces de finalizare a controalelor administrative care se fac. Undeva în proporție de 97-98%, aceste controale sunt finalizate, iar în momentul în care se vor finaliza, aceste plăți se vor face. Estimez că undeva după mijlocul lunii aprilie, spre sfârșitul lunii aprilie, se vor face aceste plăți”, a precizat Adrian Pintea la Agro TV.

În ciuda unor dificultăți bugetare inițiale, cauzate de sumele mai mici decât cele promise, MADR a confirmat că a făcut demersuri pentru a asigura suma totală promisă fermierilor. Acest lucru evidențiază angajamentul ferm al guvernului de a sprijini sectorul agricol și de a îndeplini promisiunile făcute comunităților rurale.

„Este un pas semnificativ pentru sprijinirea agricultorilor noștri, iar eforturile noastre sunt îndreptate către asigurarea că aceste plăți sunt realizate într-un mod eficient și transparent”, a mai spus Adrian Pintea.

Această inițiativă guvernamentală reprezintă un pas important în direcția susținerii și dezvoltării agriculturii în România și este întâmpinată cu entuziasm în comunitățile rurale din întreaga țară.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *