Se întorc ninsorile și ploile în România! Meteorologii au emis prognoza completă

După o perioadă neobișnuit de caldă în februarie, cu temperaturi ce au atins și 20 de grade Celsius în weekendul trecut, se așteaptă revenirea ninsorilor și a temperaturilor negative în diverse zone ale țării începând cu data de 5 martie.

Se întorc ninsorile în România

Deși primăvara bate la ușă, ninsorile nu se dau bătute și continuă să apară pe teritoriul țării. 

Meteorologii avertizează că aceste schimbări de temperatură vor aduce cu sine așternerea unui strat de zăpadă și temperaturi sub pragul de îngheț, transformând luna martie într-o perioadă tipică de iarnă.

Localități precum Cluj-Napoca vor resimți cu intensitate revenirea precipitațiilor sub formă de ninsoare și înregistrarea de temperaturi minime negative, creând astfel condiții meteorologice specifice sezonului rece.

În urma informațiilor furnizate de AccuWeather, se constată că schimbările majore de temperatură și apariția ninsorilor nu sunt neobișnuite pentru această perioadă a anului. După o lună de februarie atipic de caldă, ultimele zile ale lunii vor aduce revenirea la condiții meteorologice mai reci și specifice sezonului de iarnă.

Cum va fi vremea în luna martie

În luna martie 2024, se preconizează o scădere semnificativă a temperaturilor, iar fenomenele meteorologice adverse, precum ploi și ninsori, vor afecta diverse regiuni ale țării.

Specialiștii indică perioadele în care se anticipă astfel de condiții meteorologice, oferind astfel locuitorilor posibilitatea de a se pregăti corespunzător pentru schimbările iminente.

„Prima zi din luna lui Mărțișor aduce valori între 10 până la 16-17 grade și este posibil ca acest ecart să fie de interes, cel puțin pentru prima decadă din martie”, a spus Elena Mateescu, directorul general al ANM, potrivit Antena 3.

Locuitorii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru aceste schimbări bruște și să ia măsuri corespunzătoare pentru a face față vremii reci și potențialelor precipitații

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *