Se schimbă vremea în România. După căldură vin ploile –

După atmosfera de vară din aceste zile, România se va confrunta în curând cu o nouă schimbare a vremii. Se va răci accentuat, iar în scenă revin ploile.

Meteorologii de la ANM anunță o nouă schimbare a vremii în România. După o perioadă cu temperaturi anormal de ridicate, un val de aer rece va acoperi țara noastră. Precipitațiile ocupă și el arii tot mai extinse.

Meteorologii ANM anunță o schimbare dramatică a vremii în România. De la valori de peste 30 de grade la zile reci.

Meteorologii spun că vom avea o vreme caldă până spre mijlocul lui aprilie. Astfel, cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, chiar și debutul săptămânii următoare, zilele aduc maxime de peste 30 – 31 de grade în unele zone.

”La scara întregii țări vom conta pe valori între 20 până la 29 grade Celsius. Ziua de luni, săptămâna următoare, pare să aducă cele mai ridicate valori din acest episod.

Este posibil, în sudul extrem, să vorbim de temperaturi de 30 de grade, posibil în Câmpia Română, în extremitate sudică a acesteia, de 31 de grade Celsius”, a afirmat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

De săptămâna viitoare, vremea se schimbă radical din toate punctele de vedere. Zilele de vară vremelnică vor deveni o amintire, pentru că maximele scad și cu 10 – 15 grade Celsius.

Se răcește vremea

Încă de marți, 16 aprilie, asupra României va ajunge un front atmosferic rece. În regiunile de nord temperaturile nu vor mai depăși 10…15 grade. În plus, nopțile aduc o vreme rece, iar în depresiuni se anunță chiar îngheț. Veștile bune vin pentru agricultură. ANM anunță ploi în majoritatea regiunilor.

”De marți însă vom observa o schimbare în evoluție. Vom mai vorbi de valori între 20 până la 29 de grade, însă în a doua parte a săptămânii, începând de miercuri, în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu vor mai depăși 10…15 grade.

Vom vorbi de ploi în vestul, în nordul și în centrul țării, în timp ce în sud vor mai fi posibile valori de 15 până la 24…25 de grade Celsius, în special în sud-est.

De joi însă, săptămâna următoare, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10…12 grade Celsius, vom vorbi de minime de cel mult 6…7 grade în zonele mai joase de relief și posibil spre 0, chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a mai spus directorul ANM.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *