Tehnică japoneză tradițională asigură că poate vindeca orice boală în doar 5 minute cu ajutorul degetelor tale

În tradiția japoneză, de secole se practică medicina alternativă, iar conform teoriei Jin Shin Iyutsu, fiecare deget al mâinii noastre este asociat cu cel puțin două organe din corp. Aceste terapii promit beneficii în doar 5 minute.

Procedura constă în menținerea fiecărui deget timp de câteva minute pentru a îmbunătăți respirația și a induce o stare de relaxare. De asemenea, masarea degetelor timp de cel mult 3 minute poate contribui la gestionarea emoțiilor.

De exemplu, degetul mare este conectat la splină și stomac, având legătură cu depresia, anxietatea și manifestările fizice precum durerile de cap sau problemele de piele. Degetul arătător este asociat cu rinichii și vezica urinară, influențând stările de nemulțumire, frică și confuzie, dar și problemele digestive, durerile musculare sau dentare, precum și durerile de spate.

Masajul degetului inelar este recomandat pentru îmbunătățirea dispoziției și inducerea unei stări calmante și relaxante. Degetul mijlociu, conectat la plămâni și intestinul gros, poate beneficia de această practică pentru a sprijini sănătatea pulmonară și digestivă, ajutând la menținerea echilibrului emoțional și fizic.

Simți emoții precum incertitudinea, preocuparea și melancolia. Corpul tău reflectă aceste stări prin posibile probleme ale pielii, digestiei și sistemului respirator.

Degetul mic poate influența atât inima, cât și intestinul subțire în această perspectivă vindecătoare.

În paralel, anxietatea și lipsa încrederii în sine pot avea repercusiuni fizice asupra sistemului osos, inimii și gâtului.

Această abordare de vindecare presupune că degetele pot contribui la menținerea echilibrului în corpul tău.

DURERI DE GAT

Atenție! O afecțiune precum angina poate avea consecințe grave, inclusiv declanșarea altor probleme de sănătate precum meningita, reumatismul sau afecțiuni renale. Este crucial să consultați imediat medicul de familie. Înainte de aceasta, puteți ameliora disconfortul prin presopunctură.

Cum procedăm?

Identificați punctul pe degetul mare, în partea orientată spre degetul arătător. Desenați o linie imaginară la baza unghiei și alta la înălțimea ei. Punctul de acupresiune se află la intersecția acestor linii.

Dacă durerea de gât este localizată pe o singură parte, masați degetul de pe aceeași parte cu zona afectată. În cazul durerii generalizate, masați cu fermitate ambele părți ale unghiei simultan.

PALPITAȚII

O inimă, o mașinărie atât de complexă, poate experimenta din când în când disfuncționalități, cunoscute științific ca tahicardie sau bradicardie. Există și extrasistolele, când inima bate în afara ritmului regulat.

Desigur, interpretarea acestor anomalii este responsabilitatea medicului cardiolog, însă manifestările sunt asemănătoare pentru toți pacienții: bătăi puternice, neregulate, întrerupte de pauze scurte, generând panică, în special când palpitațiile persistă ore în șir.

În aceste situații, presopunctura poate fi de ajutor, deoarece există un punct specific cu acțiune rapidă.

Cum procedăm?

Punctul este unic și se găsește sub palmă, pe pliul acesteia, către degetul mic. Coborâți de la rădăcina degetului mic către îndoirea palmei și căutați un punct sensibil, imediat sub aceasta, în zona unei mici proeminente.

Masajul este eficient. În aproximativ 2-3 minute, practicat cu vârful degetului mare, prin apăsare fermă, întrerupe cu certitudine palpitațiile și tahicardia.

Diareea

Desi diareea poate fi o neplacere, e important sa constientizam ca poate indica si probleme serioase de sanatate. Pierderea excesiva de lichide si minerale poate pune organismul in pericol, iar cauzele pot varia de la o simpla indigestie la afectiuni grave precum dizenteria sau holera. Chinezii practica presopunctura pentru a trata diareea, focalizandu-se pe un punct situat sub genunchi, spre exterior. Maseaza sau apasa acest punct de mai multe ori pe zi.

Dureri de state

In ceea ce priveste durerile de spate, acestea afecteaza adesea persoanele cu activitati de birou sau cele care stau mult timp in picioare. Indiferent daca sunt dureri bruste sau cronice, exista un punct pe dosul palmei care poate aduce usurare rapid. Localizat intre degetul mic si inelar, in partea superioara, masati acest punct prin presare sau apasare circulara pentru a atenua durerea.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *