Temperaturi deosebit de mari pentru această perioadă, cu maxime de până la 24 de grade. ANM anunță că vremea se va schimba

Duminică, cerul va fi acoperit în Banat şi Oltenia, dar în restul ţării va fi variabil, mai mult senin. Temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade Celsius, cu 22 de grade în Bucureşti.

De la mijlocul săptămânii viitoare se va ajunge la o răcire treptată

Duminică, dar și în următoarele zile, temperaturile maxime vor atinge din nou temperaturi de 16, 17,18 grade Celsius, în mod deosebit în Banat și Crișana.

Se anunță ploi în jumătatea de est a teritoriului, în Moldova, Dobrogea, în jumătatea estică a Munteniei. În zonele de munte doar la altitudini mari vorbim de lapoviță și ninsoare.

Temperaturi minime destul de ridicate, pozitive în aproape toată țara, cu valori între 1,2 până la 6,7 grade Celsius.
De la mijlocul acestei săptămâni ne așteptăm la o răcire treptată. Va începe din nord-estul teritoriului, în nordul Moldovei, se va extinde în toată Moldova, în Dobrogea și Muntenia.

Temperaturile maxime se vor situa în jumătatea de est a teritoriului, undeva între 2,3 și cel mult 5,6,7 grade Celsius. În timp ce, în restul regiunilor va fi destul de cald, temperaturi de peste 10 grade Celsius.

Temperaturile minime vor deveni negative în mare parte din țară, ceea ce, la momentul acesta ar putea fi extrem de periculos pentru pomii care au început să înmugurească. Vorbim de temperaturi ce se apropie de -6,-7, grade în estul Transilvaniei” a spus Alina Șerban, ANM.

Se întoarce iarna în București

Miercuri, temperaturile diurne vor fi apropiate de mediile normale pentru această perioadă. Se așteaptă o temperatură maximă în jurul a 10 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 3 și 5 grade Celsius.

Cerul va fi parțial înnorat, iar local se pot înregistra ploi slabe temporare. Vântul va avea intensitate slabă până la moderată.

Cu toate acestea, iarna revine în București. Conform prognozei meteorologice realizate de specialiștii de la Accuweather, vremea se va înrăutăți în București în zilele de 14 și 15 martie.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *