Tichete educaţionale în anul 2024. Când intră banii pe carduri şi la ce pot fi folosiţi

Tichete educaţionale în anul 2024. Începând cu ziua precedentă, 26 ianuarie 2024, au început să fie încărcate tichetele educaționale. Iată când intră banii pe carduri, dar și la ce pot fi folosiți!

Românii ar trebui să știe totul despre tichetele educaționale din acest an. Mai jos îți vom spune când intră banii pe carduri, dar și la ce vor putea fi folosiți.

Tichete educaționale 2024. Când intră banii și la ce pot fi folosiți

Potrivit observatornews.ro, începând de ieri, tichetele educaționale, în valoare de 500 de lei, au început să fie încărcate. Ele reprezintă un sprijin suplimentar pentru familiile cu venituri reduse, putând fi utilizate exclusiv pentru procurarea de rechizite și articole vestimentare destinate copiilor care frecventează atât grădinița, cât și școala.

În România, aproximativ 400.000 de copii beneficiază de acest ajutor, iar distribuirea tichetelor educaționale va avea loc anual, timp de patru ani. Chiar dacă Ministerul Fondurilor Europene a anunțat la începutul lunii ianuarie că tichetele vor fi alimentate în următoarele două zile lucrătoare, acest lucru nu s-a întâmplat la momentul respectiv.

De când nu vor mai avea voie profesorii să facă meditații cu elevii de la clasele la care predau

Acum vă vom explica când nu vor mai avea voie profesorii să facă meditații cu elevii de la clasele la care predau. Începând cu 1 februarie 2024 va fi în vigoare Ordinul nr. 3.051 din 2024 al Ministerului Educației, care impune profesorilor obligația de a completa declarații de interese.

Aceste declarații presupun angajamentul, sub sancțiunile Codului Penal, că nu vor furniza servicii de meditație elevilor lor din clasă. Ordinul menționat anterior implementează o dispoziție stabilită în Legea Educației nr. 198 din anul 2023.

„Articolul 168 (3) Pentru a asigura echitatea și obiectivitatea în activitatea de predare-învățare-evaluare, personalului didactic de predare îi este interzis să desfășoare activități de pregătire suplimentară contracost pentru elevii de la clasa/clasele la care este încadrat în anul școlar în curs, având obligația să depună eforturi pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă și prin programele de învățare remedială, se arată în Legea 198 din 2023. (4) Pentru punerea în aplicare a dispozițiilor alineatului (3), la nivelul unităților de învățământ se constituie Registrul declarațiilor de interese”.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *