Un nou ciclon aduce în România lapoviţă, ninsori și vreme siberiană. ANM anunţă când scăpăm de urgie –

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că în următoarele două zile vom avea o vreme rece, cu ploi în toată țara și ninsori la munte. Vremea rea va mai dura până vineri, iar începând din weekend temperaturile vor fi în creștere și vom scăpa de vremea ploioasă.

Directorul ANM anunță cât va mai dura episodul de vreme rece în România. „În zona montană, la altitudini mai mari de 1.200 de metri, vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei, dar și în partea de est a Transilvaniei este posibil să consemnăm precipitații mixte.

De altfel, informarea meteorologică emisă de ANM rămâne în vigoare până vineri, la ora 10:00. Vorbim de precipitații în toate regiunile și cantități de apă între 10-15l/metru pătrat, iar în zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia precipitațiile vor acumula 25-30l/metru pătrat, izolat chiar peste 40l/ metru pătrat.

Şi în Capitală ne așteptăm la valori ale cantităților de apă în jurul a 10l/metru pătrat, iar din punct de vedere termic, vremea rămâne la valori la nivelul maximelor care nu vor depăși 12-14 grade Celsius, cu minime, cel puțin în Capitală, destul de coborâte, 4 grade Celsius și în continuare o vreme închisă.

Veștile sunt bune, deoarece mai ales începând de sâmbătă, vor crește din nou temperaturile până la 16-17 grade Celsius”, a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Precipitațiile cuprind toată țara, iar la munte se anunță ninsori și lapoviță. Jumătatea estică este sub informare de vreme rea până mâine dimineață. Scad și temperaturile, iar în unele zone maximele nu vor depăși 1 – 2 grade, a declarat la Digi24 şi Florinela Georgescu, director executiv ANM.

„Traversăm o perioadă cu mai multe precipitații, era nevoie de ploaie. La munte, la altitudini de peste 1.700 metri vor fi lapoviță și ninsoare.

În noaptea de miercuri spre joi e posibil ca trecător să fie lapoviță și în zone mai joase din Moldova sau estul Transilvaniei. De asemenea, vremea se răcește. Dacă azi avem maxime de 5 – 17 grade Celsius, în următoarele două – trei zile nu vor maxime mai mari de 12 grade, asta în vestul țării.

În Moldova răcirea vremii va fi cea mai pronunțată. În următoarele două zile, nu vor fi cu mult peste  1 – 2 grade în nordul și centrul Moldovei. Vor fi temperaturi scăzute și în Dobrogea, Muntenia, Capitală, unde va fi mai rece decât în zilele trecute, dar chiar și așa un pic peste normalul perioadei. Ne apropiem de firescul perioadei în care suntem”, a declarat Florinela Georgescu.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *