Un nou ciclon ajunge în România! În ce zone se anunță ninsori și lapoviță

România se pregătește să facă față unui nou ciclon, iar amenințarea meteorologică nu este de neglijat. După o perioadă în care ploile nu au fost tocmai generoase, acum natura pare să-și recupereze teritoriul cu precipitații abundente care cuprind întreaga țară.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Avertismentele meteorologice sunt clare: la munte se anunță ninsori și lapoviță, iar jumătatea estică a țării este sub avertizare de vreme rea până mâine dimineață.

Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, informează că schimbările sunt iminente și temperaturile vor scădea simțitor.

„Traversăm o perioadă cu mai multe precipitații, era nevoie de ploaie. La munte, la altitudini de peste 1.700 metri vor fi lapoviță și ninsoare”,  a transmis Florinela Georgescu, conform Digi24.

Astăzi temperaturile maxime s-au situat între 5 și 17 grade Celsius, dar următoarele zile vor aduce un aer mai rece, cu temperaturi maxime care nu vor depăși 12 grade, mai ales în vestul țării.

În Moldova se va resimți cel mai puternic răcirea vremii, iar în următoarele două zile, temperaturile nu vor depăși 1 – 2 grade în nordul și centrul regiunii.

„Dacă azi avem maxime de 5 – 17 grade Celsius, în următoarele două- trei zile nu vor maxime mai mari de 12 grade, asta în vestul țării. În Moldova răcirea vremii va fi cea mai pronunțată. În următoarele două zile, nu vor fi cu mult peste  1 – 2 grade în nordul și centrul Moldovei”,  a declarat directorul ANM.

La munte se anunță ninsori și lapoviță

Ninsorile și lapovița vor deveni protagonistele peisajului în zonele montane, iar efectele acestui ciclon s-ar putea să se resimtă chiar și în zonele mai joase din Moldova și estul Transilvaniei.

„În noaptea de miercuri spre joi e posibil ca trecător să fie lapoviță și în zone mai joase din Moldova sau estul Transilvaniei. De asemenea, vremea se răcește. Dacă azi avem maxime de 5 – 17 grade Celsius, în următoarele două- trei zile nu vor maxime mai mari de 12 grade, asta în vestul țării”,  a explicat Florinela Georgescu.

Cu toate acestea, vremea mai rece față de zilele precedente nu este neapărat un fenomen excepțional pentru această perioadă a anului, spune directorul ANM: „Vor fi temperaturi scăzute și în Dobrogea, Muntenia, Capitală, unde va fi mai rece decât în zilele trecute, dar chiar și așa un pic peste normalul perioadei.

Ne apropiem de firescul perioadei în care suntem”.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *