Vești bune pentru elevii din România! Află cum poți primi suma de 500 de lei pentru copilul tău

Motiv de bucurie pentru peste 400.000 de elevi din România. Aceștia vor primi tichete în valoare de 500 de lei pentru rechizite și haine.

Guvernul oferă o șansă la educație tuturor elevilor.

Copiii care provin din medii defavorizate vor putea beneficia de rechizite în noul an școlar.

Elevii vor primi tichete în valoare de 500 de lei în noul an școlar

Copiii care provin din familii cu venituri mici sunt cei care vor beneficia de tichetele în valoare de 500 de lei. Acestea vor putea fi folosite pentru haine sau rechizite, spre bucuria a peste 400.000 de copii.

Costurile acestui proiect se ridică la peste 120 de milioane de euro și se va desfășura pe o durată de patru ani, la fiecare început de an școlar. Proiectul implică atât școli, cât și grădinițe, iar tichetele vor fi acordate acelor elevi care provin din familii cu venituri mici.„ Acordăm, astăzi (joi- n.red.) prin Ordonanță de Urgență tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici, care merge la grădiniță și la școală, la cursuri primare și gimnaziale ”, a fost anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu.

Tichetele educaționale în valoare de 500 de lei pot fi folosite doar în magazinele care comercializează materiale școlare sau rechizite. Printre acestea se regăsesc articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură sau ghiozdane, dar și alte articole necesare desfășurării activității educaționale la școală sau grădiniță.

Este bine de știut faptul că folosirea acestor tichete în alte scopuri decât cele menționate mai sus, poate duce la sancționarea cu o amendă ce poate ajunge și la suma de 4.600 lei.

Vezi de ce rechizite are nevoie copilul tău

În cele ce urmează vă vom prezenta o listă generală cu rechizite pentru elevi, listă pe care se vor afla doar obiectele de bază. Printre elementele de bază se află:

*ghiozdanul
*forme și obiecte geometrice
&un penar care să conțină toate cele necesare scrisului
*caiete(în funcție de grupa/clasa în care se află copilul)
*bloc de desen și articole necesare desfășurării activității de pictură

În cazul copiilor de grădiniță se pot adăuga diverse jocuri educaționale, plastilina, dar și cărți de colorat sau povești. Este bine știut ca părinții să nu îngreuneze inutil ghiozdanul copilului, ci să arunce o privire peste activitățile pe care cel mic le are în ziua respectivă.

În cazul elevilor de liceu situația poate fi ușor diferită, iar necesitățile în ceea ce privește achiziționarea rechizitelor diferă de la un adolescent la altul și în funcție de materiile pe care acesta le desfășoară. Un elev de liceu va renunța la folosirea caietelor de mici dimensiuni și va opta pentru achiziționarea unui caiet studențesc. Acesta va avea nevoie de dosare și folii de protecție pe care le va folosi în diverse proiecte, iar elevii ce au optat pentru un profil real, vor necesita o trusă geometrică diferită față de cea folosită în școala generală.

Este recomandat ca rechizitele să fie cumpărate după ce copilul va primi orarul cu activități, astfel încât să nu cumpărați lucruri inutile. Trebuie să țineți cont de faptul că aceștia vor necesita și un echipament sport pentru orele de educație fizică.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *