Vreme de primăvară în România! După săptămâni de ger, meteorologii anunță temperaturi de până la 19 grade

După temperaturile geroase, meteorologii vin cu vești bune! Vremea se va îmbunătăți, iar în următoarea perioadă temperaturile vor fi unele de primăvară care ar putea ajunge chiar și la 19 grade Celsius.

Iarna continuă să își facă simțită prezența în România, iar finalul lunii ianuarie va veni cu temperaturi scăzute și frig și nopți friguroase din cauza prezenței anticiclonului puternic din sud-vest.

În mai multe zone din țară, temperaturile vor coborî marți și miercuri dimineața și se vor înregistra valori între -3 și -10°C. În zonele depresionare intramontane, dar și în cele din estul Transilvaniei, vor fi condiții de ger, iar minimele pot scădea până la -15°C, și, izolat, chiar -20°C.

Începând cu mijlocul săptămânii, vremea se va încălzi ușor, odată cu advecția unui aer mai cald dinspre vest. Temperaturile vor înregistra o creștere progresivă și în weekend se vor situa între 10 și 15°C, valori care caracterizează luna martie.

Temperaturi de primăvară în România!

Unele modele de prognoză arată că vor fi prezente temperaturi de 16-19 grade Celsius în anumite zone din sudul și sud-vestul țării.

Specialiștii avertizează că iarna nu s-a încheiat. În ciuda temperaturilor ridicate care ne pot da impresia că primăvara a sosit, este posibilă o schimbare a tendinței pe termen mai lung.
Oscilația Nord-Atlantică, un indice care exprimă diferențele de presiune existente la vest de Europa, se va transforma în valoare negativă în prima săptămână a lunii februarie.

Asta ar însemna o activitate ciclonică mai scăzută în Atlantic și reprezintă șanse mai mari de frig în România, iar efectele s-ar putea resimți, cel mai probabil, după data de 10 februarie.

În cea mai mare parte, evoluția vremii imediat după a doua parte a săptămânii viitoare rămâne încă incertă. Există posibilitatea apariției unui val de „căldură” primăvăratică care ar putea să persiste mai multe zile. Vremea s-ar putea răci odată cu apropierea de mijlocul lunii februarie, potrivit meteoradar.ro.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *