Vreme mult mai cald decât normalul perioadei: Maximele pot ajunge şi la 23 de grade

Vremea va fi mult mai caldă decât normalul perioadei, iar temperaturile maxime vor ajunge duminică și la 23 de grade.

Temperaturi mult mai ridicate decât normalul perioadei

Potrivit unei informări ANM, cerul va avea înnorãri temporare în sudul şi estul ţãrii, iar în rest va fi mai mult noros.

Va ploua slab în Maramureş, Banat, Crişana, local în Transilvania şi pe arii restrânse în Oltenia, nord-vestul Munteniei şi în Moldova. La munte, la altitudini mari, trecãtor vor fi precipitaţii mixte. Vântul se va intensifica treptat în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei, precum şi în Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curburã.

Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depãşi 90…100 km/h.. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, cu valori mai mici în estul Transilvaniei.

În București, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 6…9 grade.

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificări temporare (viteze de 35…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade.

Vreme mult mai cald decât normalul perioadei: Maximele pot ajunge şi la 23 de grade.

Vreme caldă până la mijlocul lunii februarie

Un val de aer tropical s-a intalat în România, iar temperaturi sunt mult prea mari pentru această perioadă din calendar.

Dar, vremea caldă va mai ține până la mijlocul lunii februarie și meteorologii anunță valori cu 10-15 grade mai mari decât normalul perioadei, conform Adevărul.

„Masa de aer caldă va fi de interes pentru toată această săptămână, pentru că vorbim de temperaturi maxime zilnice în fiecare zi, cuprinse în general între 8 până la 19-20 grade Celsius.

Semnalul este că, cel puțin până la jumătatea acestei luni, vorbim de o vreme mult mai caldă pentru perioada în care ne aflăm, maximele fiind mai ridicate, cu mai mult de 10°-15° față de normalul datei din calendar”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *