Vreme rece pe 6 și 7 martie în România! Se anunță ploi și lapoviță în mare parte din țară, iar la munte sunt așteptate ninsori –

De asemenea, la munte, se vor înregistra ninsori, iar în București se prevăd condiții de burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări pe timpul nopții. Astfel, având în vedere aceste fenomene meteorologice, temperaturile vor fi mai scăzute față de cele înregistrate pe parcursul zilelor anterioare. 

Se anunță ploi și ninsori în unele zone din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o informare privind evoluția vremii în următoarele zile, anunțând că ploile și precipitațiile mixte vor fi prezente în majoritatea regiunilor, iar la munte se vor înregistra ninsori.

Conform meteorologilor, începând cu 6 martie, ora 15:00, până pe 7 martie, ora 20:00, se vor înregistra precipitații temporare, local în cantități moderate, în zonele Banatului, Crișanei, Transilvaniei, Olteniei și vestul Moldovei.

Particularitatea acestei perioade va fi acumularea de apă, mai ales în zonele deluroase și montane, unde cantitățile pot atinge între 10 și 15 litri pe metrul pătrat, iar în unele locuri chiar peste 20 de litri pe metrul pătrat.

Pe timpul nopții, în Transilvania și Subcarpații Moldovei, se așteaptă apariția unor precipitații mixte, combinând ploaia cu ninsoarea. În zonele montane, va fi, în mare parte, ninsoare și se va depune un strat consistent de zăpadă, ceea ce poate influența condițiile de trafic și activitățile din aceste zone.

Cum se anunță vremea în București

În București, temperatura maximă va fi ridicată pentru această perioadă calendaristică, situându-se în jurul valorii de 10 grade Celsius, iar cea minimă ajungând la 3-4 grade Celsius.

Local se preconizează condiții de burniță sau ploaie slabă, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în cursul nopții, cu viteze de 30-40 km/h.

Pentru ziua de joi, 7 martie, prognoza indică o răcire a vremii, care se așteaptă a fi una închisă.

Vor fi ploi slabe pe alocuri, iar vântul va avea intensificări moderate, cu rafale ce pot atinge 40-45 km/h. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 7 și 9 grade Celsius.

Având în vedere aceste prognoze meteorologice, se recomandă atenție sporită în trafic și adaptarea activităților în aer liber în funcție de condițiile meteo locale.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *